Advocaat arbeidsrecht Amsterdam

advocaat arbeidsrecht amsterdam

Advocaat arbeidsrecht Amsterdam biedt snel hulp bij ontslag en arbeidsconflict. Onze ervaren en gespecialiseerde advocaten geven sinds 1997 rechtshulp en juridisch advies op alle gebieden van het arbeidsrecht: van arbeidscontract tot arbeidsgeschil en van ziekte tot ontslag op staande voet. Advocatenkantoor WS Advocaten Amsterdam is altijd op de hoogte van de juridische actualiteit van het arbeidsrecht en ontslagrecht. Hier lees je alles wat je moet weten over arbeidsrechten. 


Arbeidsgeschil en andere problemen op het werk

Arbeidsgeschillen en andere vervelende situaties op het werk kunt u het beste voorkomen met een duidelijke arbeidsovereenkomst waarin u de juridische rechten en plichten goed vastlegt. Dan zijn er geen misverstanden over arbeidsrecht zaken zoals de proeftijd of het concurrentiebeding. Heeft u toch vragen of behoefte aan tips over bepaalde onderwerpen zoals een arbeidsgeschil, een verstoorde verhouding of een ontslagzaak? Met onze ruime ervaring in het arbeidsrecht en ontslagrecht kunnen wij u als advocatenkantoor bij elk juridisch probleem op het werk goed van dienst zijn. De arbeidsrecht advocaat in Amsterdam geeft snel en deskundig werkgerelateerd advies, en behandelt rechtszaken voor werkgevers en werknemers. Bijvoorbeeld over:

Dringend advies over arbeidszaken nodig en u bent gevestigd of woont (in de buurt van) Amsterdam? Een afspraak of intake op korte termijn met een van de specialisten arbeidsrecht van WS advocaten is altijd mogelijk. 


Direct naar advies voor werkgevers

Direct naar advies voor werknemers

 

 

Advocaat arbeidsrecht Amsterdam

Wat moet ik doen bij ontslag?

WS Advocaten adviseert werkgevers en werknemers bij arbeidsconflicten en ontslag. Krijgt u ontslag of wilt u ontslag geven? Bel ons voor advies als u een probleem heeft op het werk. Dat geldt ook voor ambtenaren. Het is de rechter die uiteindelijk bepaalt of opzegging terecht is of niet, bijvoorbeeld bij ontslag op staande voet. Soms beëindigt de rechter zelf het arbeidscontract of geeft het UWV toestemming voor ontslag.

In ontslagprocedures is het altijd verstandig om een goede arbeidsrecht advocaat in de arm te nemen. Laat u zich daarom juridisch voorlichten door een gespecialiseerde advocaat, bijvoorbeeld over een ontslagvergoeding of een betere ontslagdeal. Dat kan ook zinvol zijn bij ontslag in de proeftijd of als een tijdelijk contract afloopt. Ook dan kan er recht zijn op een aanzegvergoeding of ontslagvergoeding.

Wilt u meer weten over ontslagrecht? Bekijk dan deze pagina over ontslagrecht van een advocaat arbeidsrecht.

Onze arbeidsrecht advocaten in Amsterdam:

arbeidsrecht advocaat amsterdam
mr. Ruchama Bwefar
Arbeidsrecht en ondernemingsrecht

Hoe werkt een vaststellingsovereenkomst bij ontslag met wederzijds goedvinden?

Met een beëindigingsovereenkomst sluit u in overleg met een advocaat gespecialiseerd in het arbeidsrecht een contract met de werkgever over ontslag. U neemt dan ‘vrijwillig’ ontslag, maar hebt pas recht op WW als de vaststellingsovereenkomst voldoet aan alle voorwaarden van het UWV. In deze overeenkomst maakt u samen met uw advocaat arbeidsrecht in Amsterdam afspraken zoals de datum waarop uw arbeidscontract eindigt, over een ontslagvergoeding en een getuigschrift. Laat bij beëindiging het contract altijd vooraf juridisch controleren of laat een advocaat arbeidsrecht namens u onderhandelen over een goede ontslagdeal. Bijna altijd is dat gratis omdat de werkgever de kosten vergoedt.

Moet een werkgever altijd salaris betalen?

In sommige gevallen mag een werkgever het salaris (loon) stopzetten. Bijvoorbeeld als u met een 0 uren contract niet wordt opgeroepen. Of als u de regels bij ziekte niet opvolgt. Ook als u weigert om te werken, mag de werkgever salaris inhouden: geen arbeid, geen loon. In andere gevalen moet de werkgever het loon doorbetalen, zoals bij ziekte en ook als het niet uw schuld is dat u niet kunt werken, zoals door corona. Bij achterstallig salaris kunt u het beste contact opnemen met een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat.

Wat kost een advocaat arbeidsrecht in Amsterdam?

Dat hangt af van uw financiële situatie en of u werkgever of werknemer bent. Ons uurtarief voor particulieren start bij € 195,00 ex BTW, voor werkgevers € 210,00 ex BTW. Voor werknemers met weinig inkomen kunnen wij gefinancierde rechtshulp aanvragen. U betaalt dan alleen een eigen bijdrage. Hebt u een rechtsbijstandsverzekering en gaat het om een gerechtelijke procedure, dan mag u uw eigen advocaat uitkiezen. Bij vaststellingsovereenkomsten betaalt de werkgever gewoonlijk een bijdrage aan de kosten van de arbeidsrecht advocaat. Als een zaak overzichtelijk is kunnen we een prijsafspraak met u maken. Wint u een rechtszaak, dan moet de wederpartij vaak een deel van de advocaat kosten vergoeden.

Wat is arbeidsrecht?

Arbeidsrecht zijn alle regels die gelden tussen werkgever en werknemer. Die zijn te vinden in uw arbeidscontract maar ook in de CAO. Daarnaast zijn allerlei wetten op arbeidsverhoudingen van toepassing, zoals het Burgerlijk Wetboek, de wet Minimumloon, de Arbeidstijdenwet en de Arbeidsomstandighedenwet. Tenslotte stellen rechters ook regels vast in de rechtspraak waar iedereen zich aan moet houden: jurisprudentie. Onze gespecialiseerde advocaat arbeidsrecht in Amsterdam is van alle regels op de hoogte.

Wanneer heb ik een advocaat arbeidsrecht Amsterdam nodig?

Vergis je niet, het arbeidsrecht is behoorlijk ingewikkeld voor wie er niet dagelijks mee te maken heeft. Neem de termijnen waarbinnen u een gerechtelijk stuk moet hebben ingediend of hoe je een verzoekschrift of verweerschrift opstelt, of een ontslagbrief, laat staan een arbeidscontract, dat aan alle wettelijke eisen voldoet. Hiervoor is een arbeidsrecht advocaat de aangewezen deskundige. Veel arbeidsrechtelijke problemen zijn vaak te voorkomen met een simpel belletje, een check of een gesprek met onze arbeidsrecht advocaat Amsterdam.

Klik hieronder voor meer informatie over arbeidsrecht advies voor werkgevers of arbeidsrecht advies voor werknemers. Heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op via hier.

Arbeidsrecht advies voor werkgevers

Arbeidsrecht advies voor werknemers

 

 

Call Now Button
advocaat amsterdam