Advocaat arbeidsrecht Amsterdam geeft snelle en betaalbare rechtshulp aan bedrijven en particulieren. Het betrokken team van advocatenkantoor WS Advocaten Amsterdam bestaat uit ervaren arbeidsrecht advocaten. Wij geven sinds 2000 rechtshulp en persoonlijk juridisch advies bij arbeidsrechtelijke kwesties. Aan werkgevers en werknemers. Van het opstellen of checken van arbeidscontracten, juridisch advies over ontslag op staande voet of opzegging, tot het onderhandelen over een ontslagregeling (vaststellingsovereenkomst; VSO).
Advocatenkantoor WS Advocaten weet alles over arbeid en recht.
Hier leest u wat u moet weten over uw arbeidsrechten.
Contact met een advocaat arbeidsrecht in Amsterdam? 020 – 522 199
Waarom een advocaat arbeidsrecht in Amsterdam?
Een advocaat arbeidsrecht in Amsterdam biedt onmisbare juridische steun bij complexe arbeidsrechtelijke kwesties voor zowel werkgevers als werknemers. Met diepgaande kennis van lokale en nationale wetgeving, en jarenlange ervaring in het veld, kunnen onze gespecialiseerde advocaten snel en effectief advies en ondersteuning bieden. Of het nu gaat om ontslag, het opstellen van arbeidscontracten, loonkwesties, of arbeidsconflicten: wij staan klaar om uw rechten te beschermen en de best mogelijke uitkomst te realiseren.
Wanneer heb ik een advocaat arbeidsrecht in Amsterdam nodig?
Het arbeidsrecht is best ingewikkeld. Gespecialiseerde arbeidsrecht advocaten van een advocatenkantoor zijn er echter dagelijks mee bezig. Zij kennen de arbeidsrechten en plichten. Onze juristen zijn op de hoogte van de nieuwste rechtspraak en de wettelijke termijnen. Maar ook hoe je een goed verzoekschrift of verweerschrift opstelt, of een ontslagbrief, zodat die aan alle wettelijke eisen voldoet. Bij ontslag of een arbeidsconflict is een arbeidsrecht advocaat de aangewezen deskundige.
Veel arbeidsrechtelijke problemen kunnen worden voorkomen door een gespecialiseerd advocatenkantoor in Amsterdam te bellen voor een snelle check of advies.
Arbeidsrecht: juridisch advies over uw rechten en plichten
Elke werknemer en elk bedrijf heeft te maken met arbeidszaken, ook ambtenaren. Onze juristen geven snel en duidelijk juridisch advies over arbeidsrecht.
- ontslag
- vaststellingsovereenkomst met wederzijds goedvinden (VSO)
- loonstop en loonopschorting
- arbeidscontracten (tijdelijk of vast contract, 0 uren)
- arbeidsongeschiktheid en reïntegratie
- concurrentiebeding
- reorganisatie
- ontslag UWV
> Advies voor werkgevers > Advies voor werknemers
Ontslag op staande voet
Ontslag op staande voet (oftewel opzegging of ontslag per direct) gebeurt bij:
- een misdrijf, zoals diefstal of verduistering op het werk of fraude
- werkweigering
- grensoverschrijdend gedrag
- nevenwerkzaamheden, bijvoorbeeld tijdens ziekte.
De werkgever moet dit ontslag direct, ‘onverwijld’ geven. Wij als arbeidsrechtadvocaat kunnen binnen 2 maanden een ontslag op staande voet bij de rechter aanvechten.
Bel ons kantoor bij ontslag, zodat wij u een juridisch advies arbeidsrecht kunnen geven. Wij kunnen contact opnemen met de andere partij, onderhandelen of naar de rechter gaan.
Bel voor advies over ontslag op staande voet
Onterecht ontslag aanvechten bij de rechtbank met een advocaat arbeidsrecht in Amsterdam
Onze arbeidsjuristen kunnen voor u het onterechte ontslag bij de arbeidsrechter in Amsterdam aanvechten. Dat kan met een verzoekschrift van een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat. Vindt de kantonrechter ook dat een werknemer onterecht op staande voet is ontslagen? Dan moet de werkgever de arbeidsrelatie herstellen (weder te werkstellen, met een dwangsom). De ontslagschade moet dan ook worden vergoed. Ook moet de werkgever vaak de wettelijke verhoging (max. 50%) of een gefixeerde schadevergoeding betalen.
Is het ontslag onterecht dan kunnen wij een ook ontslagvergoeding eisen, zoals:
- billijke vergoeding
- transitievergoeding
- gefixeerde schadevergoeding.
Ontslagen wegens disfunctioneren en verwijtbaar gedrag
Houdt een werknemer zich niet aan de regels, dan kan al snel een arbeidsconflict ontstaan. Als een medewerker bijvoorbeeld verwijtbaar gedrag vertoont, niet goed presteert, of de targets niet behaalt. De werkgever kan een waarschuwing geven of een verbeterplan of coaching aanbieden. Schakel dan een van onze gespecialiseerde advocaten arbeidsrecht in voor juridische hulp. Wij maken bezwaar of zorgen dat de officiële waarschuwing uit het personeelsdossier verdwijnt.
Advies van een arbeidsrechtadvocaat Amsterdam over ontslag
De kantonrechter in Amsterdam of het UWV mag een medewerker alleen ontslaan als er een goede (redelijke) ontslaggrond is. Bijvoorbeeld:
- werkgever heeft minder werk,
- werknemer handelt (ernstig) verwijtbaar
- verschil van inzicht
- verstoorde arbeidsverhouding.
De kantonrechter kan de arbeidsovereenkomst in zo’n geval ontbinden. Of het UWV geeft een ontslagvergunning af (wegens economische redenen of na 2 jaar ziekte). Daarmee mag de werkgever het contract opzeggen.
Wij staan werkgevers en werknemers bij in alle ontslagzaken bij de rechter en het UWV. Ook kunnen wij voor u hoger beroep instellen tegen een uitspraak.
Vragen over ontslag? Bel of mail vrijblijvend met een arbeidsrecht advocaat
Arbeidsrechtadvocaat bij reintegratie en ziekte
Bij arbeidsongeschiktheid adviseert de Arboarts of bedrijfsarts over reintegratie. Door de wet Poortwachter moet iedereen zijn best doen om de zieke werknemer te reïntegreren. De werknemer moet daarbij volgens het arbeidsrecht passend werk accepteren, of meewerken aan mediation. Is er een arbeidsconflict, dan adviseren onze advocaten ook over
- deskundigenoordeel van het UWV
- second opinion bij een andere bedrijfsarts
Conflicten in arbeidszaken voorkomen met mediation of een schikking
Niet iedereen zit echter te wachten op een ontslagzaak of een brief van een advocatenkantoor. U kunt een arbeidsgeschil ook schikken. Bij een verstoorde arbeidsverhouding met uw werkgever of collega’s in Amsterdam, kunnen wij u bijstaan in mediation. Vaak adviseert de Arbodienst of de bedrijfsarts mediation. Als meditation mislukt, waardoor een arbeidsconflict ontstaat, kan de rechter ontslag geven.
Vaststellingsovereenkomst ontvangen? Bel of mail met een arbeidsrecht advocaat
Vaststellingsovereenkomst: onderhandelen over uiteengaan met wederzijds goedvinden
Een vaststellingsovereenkomst, dus ontslag met wederzijds goedvinden, is de beste en snelste oplossing als alternatief voor ontslag (VSO).
Met hulp van een deskundige arbeidsadvocaat uit Amsterdam kunt u over ontslag onderhandelen. Het resultaat is een beëindigingsovereenkomst. U kunt in deze beëindigingsregeling allerlei afspraken maken. Wij controleren voor u:
- terugbetalen van studiekosten
- ontslagvergoeding
- opzegtermijn
- vrijstelling van werk
- concurrentiebeding
- outplacement
- vakantiedagen
- tekenbonus
- referenties
VSO en reorganisatie
Personeel kan door economische redenen boventallig worden bij een reorganisatie. Vaak maakt de werkgever dan een sociaal plan, een afvloeiingsregeling met een VSO. Advocatenkantoor WS Advocaten staat werkgevers en werknemers bij in geval van een reorganisatie om economische redenen. Denk aan (gedeeltelijke) bedrijfssluiting of efficiëntere bedrijfsvoering.
Kort geding en loonstop
Is met spoed een beslissing nodig in een arbeidsgeschil, dan kan de kort geding rechter in Amsterdam uitspraak doen. Bijvoorbeeld bij arbeidsgeschillen over achterstallig salaris. Of bij een conflict over:
- loonstop of loonopschorting
- ziekte en reintegratie
- concurrentie of relatiebeding
- op non actiefstelling
Bij een loonstop en loonopschorting na een conflict over reintegratie bij ziekte, maken wij snel een afspraak met u om het achterstallig loon te incasseren.
Bel of mail bij vragen over een loonstop of achterstallig loon
Arbeidsconflicten na het einde arbeidscontract
Ook na opzegging of ontslag, blijft het arbeidsrecht geldig. Vaak zijn er ‘post contractuele bedingen’ na einde van een arbeidsovereenkomst waarvoor u een arbeidsjurist kunt inschakelen.
- een non-concurrentiebeding, relatiebeding of beding geheimhouding met een boete;
- een conflict over het inleveren van bedrijfseigendommen.
Concurrentiebeding en relatiebeding
In kort geding kan de rechter dan op verzoek van een advocaat het concurrentiebeding of relatiebeding schorsen, of een andere spoedmaatregel nemen. Wij hebben veel ervaring met advisering over post-contractuele bedingen.
Meer informatie over een concurrentiebeding? Bel of mail onze juristen
Het team van WS arbeidsrecht advocaten in Amsterdam
mr. Paul Snijders
mr. Egbert Dekker
mr. Krystle Aaron-de Bies
mr. Maria Ok
Wat zijn arbeidsrechten?
Rechten en plichten voor werknemers staan in arbeidswetten (o.a. Burgerlijk Wetboek), arbeidscontracten en CAO. Daarbij kan het gaan om een vast of een tijdelijk contract. Vaak is er ook een handboek of een gedragscode van toepassing, over werktijden, gedragsregels, het gebruik van een leaseauto etc.
Hoger beroep in ontslagzaken
Een advocaat van een werknemer of werkgever kan in arbeidszaken in hoger beroep gaan. Er is bijvoorbeeld een verschil van inzicht over de ontslagvergoeding of de rechtsgeldigheid van ontslag. Of over een ontslagvergunning.
Rechtszaken bij de rechter en gerechtshof Amsterdam
Alle arbeidszaken uit Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel, Uithoorn en Weesp komen terecht bij de kantonrechter in Amsterdam.
Het gerechtshof kan alleen een beslissing in hoger beroep nemen als een advocaat hierom verzoekt. Bij hoger beroep bij het gerechtshof is het dan ook verstandig om een ervaren advocatenkantoor in Amsterdam in te schakelen dat gespecialiseerd is in arbeidsrecht.
In elke fase van de arbeidsrelatie staan de juristen van WS Advocaten in Amsterdam voor u klaar. Met scherp advies, het opbouwen van een dossier of het voeren van een gerechtelijke procedure.
Rechtsbijstand van een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat Amsterdam bij een arbeidsgeschil of ontslag op het werk
Om arbeidsgeschillen te voorkomen, is het belangrijk om een duidelijke arbeidsovereenkomst te hebben. Laat een advocaat de juridische rechten en plichten hierin goed vastleggen, zodat er later geen misverstanden ontstaan over belangrijke arbeidsrechtelijke zaken zoals de proeftijd of het concurrentiebeding.
Heeft u toch als werkgever of werknemer toch vragen of behoefte aan een gedegen juridisch advies bij:
- een arbeidsconflict,
- een verstoorde arbeidsverhouding
- of ontslag?
Met onze jarenlange expertise kunnen wij u als arbeidsrechtadvocaat helpen bij elk werkgerelateerd probleem.
Juridisch advies over arbeidsrecht
De arbeidsrecht advocaat in Amsterdam geeft snel en deskundig juridisch advies. Wij behandelen rechtszaken voor zowel bedrijven als medewerkers. Bijvoorbeeld over:
- arbeidscontract;
- (eenzijdige) wijziging arbeidsvoorwaarden;
- ziekte, arbeidsongeschiktheid en reïntegratie;
- achterstallig loon (salaris);
- reorganisatie en boventalligheid;
- ontslagbij kantonrechter en UWV /ontslag op staande voet /ontbindingarbeidscontract;
- vaststellingsovereenkomst(ontslag met wederzijds goedvinden);
- ontslagvergoeding, billijke vergoeding, transitievergoeding, aanzegvergoeding;
- schorsing, loonstop, loonopschorting;
- concurrentiebedingen relatiebeding;
- (opbouw) ontslagdossier.
Neem contact op met onze arbeidsrecht advocaten in Amsterdam
U heeft als werkgever of werknemer een vraag, of juridisch advies over een (internationale) arbeidszaak of ontslag nodig (in regio) Amsterdam? Een afspraak op korte termijn met een gespecialiseerde jurist arbeidsrecht van advocatenkantoor WS Advocaten is altijd mogelijk.
Direct naar advies voor werkgevers
Direct naar advies voor werknemers
Advocaat arbeidsrecht Amsterdam
Waar vind ik de beste ontslagadvocaat?
Advocatenkantoor WS Advocaten in Amsterdam adviseert werkgevers en werknemers bij arbeidsconflicten en ontslag.
Wordt u ontslagen, wilt u iemand ontslaan of heeft u een vraag over een ontslagvergoeding? Bel vrijblijvend een jurist van ons advocatenkantoor voor advies bij een werkconflict. Dit geldt ook voor ambtenaren.
Niet elk ontslag is rechtsgeldig. De rechter bepaalt achteraf of de opzegging terecht was. Bijvoorbeeld bij ontslag op staande voet. Soms beëindigt de rechter zelf het arbeidscontract. Ook het UWV kan ontslag geven.
Bij ontslagprocedures moet u de beste deskundige inschakelen. Laat u adviseren door een van onze gespecialiseerde ontslagadvocaten over
- een ontslagvergoeding
- de beste ontslagdeal
Wij adviseren ook bij ontslag tijdens de proeftijd of bij het aflopen van een tijdelijk contract. Vaak is er recht op
- een aanzegvergoeding
- of ontslagvergoeding.
Wilt u meer weten over ontslagrecht? Bekijk dan deze pagina over ontslagrecht door onze advocaten arbeidsrecht.
Veel gestelde vragen over arbeidsrecht
Hoe werkt een vaststellingsovereenkomst bij ontslag met wederzijds goedvinden?
Met een beëindigingsovereenkomst sluit u, in overleg met een advocaat die gespecialiseerd is in het arbeidsrecht, een vaststellingsovereenkomst met de werkgever. U neemt dan ‘vrijwillig’ ontslag, maar hebt pas recht op WW als de vaststellingsovereenkomst voldoet aan alle voorwaarden van het UWV. In deze overeenkomst maakt u samen met uw advocaat afspraken zoals de datum waarop uw arbeidscontract eindigt, over een ontslagvergoeding en een getuigschrift.
Laat een goed advocatenkantoor altijd de beëindiging van een arbeidscontract controleren. Of laat een arbeidsrechtadvocaat voor u onderhandelen voor de beste ontslagdeal. Dit is meestal gratis omdat de werkgever de kosten betaalt.
Moet een werkgever altijd salaris betalen?
In sommige gevallen mag een werkgever het salaris (loon) stopzetten. Bijvoorbeeld als u met een 0 uren contract niet wordt opgeroepen. Of als u de regels bij ziekte niet opvolgt.
Ook als u weigert om te werken, mag de werkgever salaris inhouden: geen arbeid, geen loon. In andere gevalen moet de werkgever het loon doorbetalen. Zoals bij ziekte en ook als het niet uw schuld is dat u niet kunt werken. Bij achterstallig salarisof een loonstop kunt u het beste contact opnemen met een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat.
Hoeveel kost een advocaat arbeidsrecht in Amsterdam?
Dat hangt af van uw financiële situatie en of u werkgever of werknemer bent. Ons uurtarief voor particulieren start bij € 195,00 ex BTW, voor werkgevers bij € 210,00 ex BTW.
Wat is een pro deo arbeidsrecht advocaat?
Een pro deo advocaat arbeidsrecht kunnen wij voor werknemers met een laag inkomen aanbieden. Dat heet gefinancierde rechtshulp . Wij vragen dan een toevoeging aan bij de Raad voor de Rechtsbijstand in Amsterdam of een doorverwijzing via het Juridisch Loket. Dat heet ook wel gesubsidieerde rechtsbijstand, een advocaat op toevoeging of een pro deo advocaat. U betaalt als u voor toevoeging of een pro deo advocaat met gesubsidieerde rechtsbijstand in aanmerking komt, een eigen bijdrage voor rechtsbijstand aan de toegevoegde advocaat. U mag dan uw eigen advocaat arbeidsrecht uitkiezen.
Uurtarief voor particulieren
Komt u niet in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand? Dan bereken wij ons tarief voor particulieren. In dat geval kunnen wij ook een prijsafspraak voor u maken. Natuurlijk proberen wij altijd de kosten op de wederpartij te verhalen. Zo is het bijvoorbeeld bij het sluiten van een vaststellingsovereenkomst gebruik dat de werkgever de advieskosten vergoedt. Dat geldt ook bij een onterecht ontslag.
Ik heb een rechtsbijstandsverzekering, mag ik zelf een arbeidsrecht advocaat in Amsterdam kiezen?
Heeft u een rechtsbijstandsverzekering en gaat het om een gerechtelijke procedure, dan mag u uw eigen arbeidsrechtadvocaat uitkiezen. Bij vaststellingsovereenkomsten betaalt de werkgever gewoonlijk een bijdrage aan de kosten van de arbeidsrecht advocaat. Als een zaak overzichtelijk is kunnen we een prijsafspraak met u maken. Wint u een rechtszaak, dan moet de wederpartij (een deel van) de advocaat kosten vergoeden.
Waar vind ik de regels over arbeidsrecht?
Arbeidsrecht zijn alle regels die gelden tussen werkgever en werknemer. Die zijn te vinden in uw arbeidscontract en in de CAO. Maar ook de wet Minimumloon, de Arbeidstijdenwet en de Arbeidsomstandighedenwet.
Rechters maken ook regels door rechtspraak waar iedereen in het arbeidsrecht zich aan moet houden: jurisprudentie. Onze gespecialiseerde advocaat arbeidsrecht in Amsterdam is van alle jurisprudentie op de hoogte. Advocaten moeten zich ook elk jaar bijscholen.
Klik hieronder voor meer informatie over advies van ons advocatenkantoor voor werkgevers of werknemers. Heeft u andere vragen over arbeidsrecht? Neem dan contact op met onze adviseurs arbeidsrecht Amsterdam.