Zelf ontslag nemen, wat zijn de risico’s: krijg ik dan WW?

avatar

Ik wil zelf ontslag nemen, hoe pak ik dat juridisch goed aan?Ik wil zelf ontslag nemen, hoe pak ik dat juridisch goed aan?

Zelf ontslag nemen, met recht op een WW uitkering, soms lijkt dat voor sommige werknemers de enige uitweg. Bijvoorbeeld tijdens een zware burn-out, of na een flinke ruzie met je leidinggevende of collega die je liever niet meer onder ogen wilt komen. Of je hebt je niet ziek gemeld, maar je bent gewoon op zoek naar een andere baan.

Alleen al de gedachte om bij jouw werkgever te vertrekken of die collega niet meer tegen te komen kan al een hele opluchting zijn, en een gezond herstelproces in werking stellen.

Recht op WW of ZW na ontslag nemen

Toch heeft zelf ontslag nemen op initiatief van de werknemer meer haken en ogen dan je denkt. Als jij jouw arbeidscontract zelf opzegt, zit je al snel zonder werk en inkomen. Ook een WW-uitkering aanvragen bij het UWV levert dan problemen op. Voorwaarde voor een uitkering is immers dat het initiatief voor ontslag uitgaat van de werkgever. Dat is niet het geval als je zelf wilt vertrekken.

Als je ook nog eens ziek uit dienst gaat, loop je het risico dat je ook geen ziektewet uitkering meer krijgt. Dat is hoogstens anders als je langer dan 2 jaar onafgebroken ziek bent.

Voor je het weet beland je dus bij het zelf opzeggen van jouw arbeidscontract van de regen in de drup en wordt de (financiële) ellende door de opzegging alleen maar groter. En als je per direct ontslag neemt, zonder de opzegtermijn in acht te nemen, kun je helemaal in de problemen komen: dan moet je schadevergoeding betalen aan jouw werkgever, soms tot aan het einde van jouw contract voor bepaalde tijd.

Laat je daarom eerst goed voorlichten door een gespecialiseerde advocaat op het gebied van arbeidsrecht voordat je de stap zet om zelf ontslag te nemen.

Hulp bij zelf ontslag nemen met recht op Werkloosheidswet of Ziektewet van het UWV

De advocaten van WS advocaten in Amsterdam zijn gespecialiseerd in arbeidsrecht en ontslag en kunnen je goed helpen om jouw arbeidscontract op een nette manier te beëindigen. Onze advocaten hebben de afgelopen jaren honderden werknemers die zelf wel willen vertrekken bijgestaan en een passende ontslagregeling bereikt.

Dat doen we door eerst goed naar je te luisteren en een inschatting te maken van de juridische mogelijkheden.

Aan de hand daarvan kunnen wij een plan voor je maken, bijvoorbeeld met een doordachte brief aan de werkgever. Veel werkgevers hebben er best iets voor over om met onze advocaten een regeling te treffen of daarover te onderhandelen. Vaak wordt het resultaat dan neergelegd in een vaststellingsovereenkomst (VSO).

Goede ontslagregeling met wederzijds goedvinden: vaststellingsovereenkomst

Vergeet niet dat een goede ontslagregeling met wederzijds goedvinden voor een werkgever vaak goedkoper is en minder tijd en ergernis kost dan een slepend reintegratie-traject, of een langdurig verbeterplan bij disfunctioneren.

Een werkgever moet immers tijd en energie stoppen in de wet Poortwachter bij reintegratie en het inschakelen van een Arbodienst of bedrijfsarts.

Ook jouw werkgever gaat liever niet met een vergevorderd arbeidsconflict naar de rechter. Veel werkgevers geven dan ook de voorkeur aan het sluiten van een vaststellingsovereenkomst.

Het voordeel van een ontslagregeling met wederzijds goedvinden is ook dat je in een beëindigingsovereenkomst allerlei slimme afspraken met jouw werkgever kunt maken, bijvoorbeeld over uitbetaling van vakantiedagen, de inhoud van een getuigschrift of een periode van vrijstelling van werk.

Op een professionele wijze ontslag nemen

Door met juridisch advies van onze advocaten ontslagrecht goed uit elkaar te gaan, in plaats van zelf op te zeggen, kun je beter voorbereid de volgende stap maken in je carrière, of tijd voor jezelf gebruiken. Een win-win situatie dus.

Zo kun je uiteindelijk met een gerust hart op een professionele wijze, met juridische ondersteuning, zelf ontslag nemen. Daarbij weet je dan precies waar je juridisch gezien aan toe bent.

Contact met advocaat arbeidsrecht Amsterdam over zelf opzeggen van een arbeidscontract

Zoek je betrokkenheid en een direct, persoonlijk contact met een ervaren specialist arbeidsrecht in Amsterdam? Bel onze gespecialiseerde advocaat arbeidsrecht en ontslagrecht voor vragen en juridisch advies over arbeidsrecht, ontslag en opzegging.

 

 

Advocaat Amsterdam

Goede ontslagregeling met wederzijds goedvinden regelen advocaat amsterdam

Call Now Button