Vaststellingsovereenkomst juridisch beoordelen en controleren

avatar

Direct juridisch advies controleren vaststellingsovereenkomst Amsterdam online uploaden advocaat ontslagrecht ontslag

Vaststellingsovereenkomst controleren en online checken: alles wat u moet weten over uw vaststellingsovereenkomst, ontslag en recht op WW uitkering

vaststellingsovereenkomst controleren Direct juridisch advies Amsterdam online uploaden advocaat ontslagrecht ontslagVaststellingsovereenkomst controleren? U heeft als werknemer een ontslagvoorstel ontvangen voor een wederzijds akkoord (ontslag met wederzijds goedvinden). Uw werkgever wil u ontslaan via een ontslagovereenkomst en u wenst persoonlijk juridisch (on line) advies over het voorstel tot ontslag? Bijvoorbeeld over de fictieve opzegtermijn, over WW aanvragen of het bedrag aan vergoeding (transitievergoeding)? Vraag onze juristen in Amsterdam om advies voordat u ontslag met wederzijds goedvinden gaat tekenen en laat ons uw vaststellingsovereenkomst eerst controleren. 

Vul onderstaand formulier in en upload uw vaststellingsovereenkomst bij een aanbod voor vrijwillig ontslag. De gespecialiseerde advocaat ontslagrecht van WS Advocaten Amsterdam neemt zo spoedig mogelijk contact met u op over de schikking.

Er zijn allerlei redenen om een vaststellingsovereenkomst te sluiten. Bijvoorbeeld bij:

 • een verstoorde arbeidsrelatie
 • disfunctioneren
 • bedrijfseconomische omstandigheden
 • arbeidsconflict

Check op alle onderdelen van de ontslagovereenkomst: o.a. UWV proof

De advocaat zal de beëindigingsovereenkomst op alle onderdelen met u bespreken en u adviseren over het ontslagvoorstel. Wij controleren o.a. voor u het recht op een WW uitkering (UWV proof) en de hoogte van de ontslagvergoeding (transitievergoeding). Als nodig zal de advocaat in overleg met u een tegenvoorstel doen of onderhandelen met de werkgever voor de beste ontslagregeling.

Lees hier alles over vaststellingsovereenkomst en ontslag


Vul uw gegevens in en upload uw beëindigingsovereenkomst. Wij bellen of mailen u zo spoedig mogelijk met juridisch advies over het ontslagvoorstel. U kunt natuurlijk ook een afspraak maken met onze advocaat ontslagrecht om de overeenkomst te controleren op ons kantoor in Amsterdam.


Contactformulier: mijn beëindigingsovereenkomst controleren

  Uw naam (verplicht)

  Upload hier uw vaststellingsovereenkomst.

  Bestanden uploaden

   

  U kunt ons ook mailen naar info@wsadvocaten.nl


  Direct juridisch advies over uw vaststellingsovereenkomst Amsterdam online uploaden advocaat ontslagrecht ontslagWij controleren, adviseren en onderhandelen sinds 1997 over alle onderdelen van ontslagovereenkomsten 

   

  • UWV proof (recht op WW uitkering beoordelen)
  • eindafrekening: vergoeding van de openstaande vakantiedagen en verlofuren (verlofsaldo), vakantiegeld
  • outplacement budget
  • bonus en dertiende maand of eindejaarsuitkering
  • provisieregeling en aandelenregeling
  • getuigschrift en referenties
  • einddatum of beëindigingsdatum
  • transitievergoeding berekenen en onderhandelen
  • vrijstelling van werk
  • postcontractuele bedingen (zoals relatiebeding en concurrentiebeding)
  • vergoeding van de juridische advocaat kosten
  • inleveren of behouden leaseauto, laptop, telefoon, pensioenrechten
  • finale kwijting over en weer.

  Werkgever vergoedt de kosten van juridisch advies bij een beëindigingsovereenkomst of vaststellingsovereenkomst

  Wij blijven bij onze controle normaalgesproken binnen het budget dat de werkgever u in het kader van advies over de beëindigingsovereenkomst ter beschikking stelt voor juridisch advies, of onderhandelen met de werkgever over de vergoeding van de juridische kosten.


  Vaststellingsovereenkomst advies bij ontslag met wederzijds goedvinden amsterdam controleren en beoordelenWS Advocaten Amsterdam arbeidsrecht is gespecialiseerd in het controleren van ontslag met wederzijds goedvinden via een vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst. U kunt ons uiteraard ook bellen voor juridisch advies of een afspraak maken met een van onze advocaten arbeidsrecht op ons kantoor in Amsterdam over vaststellingsovereenkomsten: 020-5221999.

   

  vso

  Betaalt de werkgever mijn juridische advieskosten bij een vaststellingsovereenkomst?

  Ons juridisch advies over een vaststellingsovereenkomst is voor een werknemer vrijwel altijd gratis. De advieskosten worden immers veelal door de werkgever tegen een bepaald tarief vergoed. In de beëindigingsovereenkomst wordt hiervoor een bepaald budget aan advocaatkosten opgenomen. Als nodig onderhandelen wij namens u over de hoogte van de vergoeding van de advocaatkosten. In dat geval is ons advies gratis.

  Krijg ik een WW uitkering als ik akkoord ga met een vaststellingsovereenkomst?

  Normaalgesproken krijgt u als werknemer bij geregeld ontslag recht op een WW uitkering, mits de overeenkomst aan alle eisen van het UWV voldoet. Daarom is het van belang dat u de vaststellingsovereenkomst goed laat controleren. Niet alle vaststellingsovereenkomsten voldoen aan de eisen van het UWV. Daarnaast stelt het UWV aanvullende eisen bij de aanvraag van een WW uitkering, zoals de voorwaarde dat u bent verzekerd voor werkloosheid en dat u de laatste 36 weken voordat u werkloos werd minstens 26 weken heeft gewerkt.

  Mag ik terugkomen op een vaststellingsovereenkomst nadat ik heb getekend?

  Er geldt een wettelijke bedenktermijn van 2 weken na ondertekening. Als dit niet is vermeld in de vaststellingsovereenkomst zelf, is de bedenktermijn zelfs 3 weken.

  Moet een vaststellingsovereenkomst een ontslagreden vermelden?

  Ja. Het UWV verlangt dat u niet verwijtbaar werkloos bent en zal de overeenkomst daar op controleren. Daarom moet de vaststellingsovereenkomst een een zogenaamde ‘neutrale’ ontslagreden vermelden. Neutrale redenen om met wederzijds goedvinden ontslag te regelen kunnen zijn:

  • boventalligheid na reorganisatie (sociaal plan) of andere bedrijfseconomische redenen;
  • een geschil van inzicht of verstoorde verhouding op het werk;
  • langdurige ziekte (langer dan 2 jaar) zonder zicht op herstel (WIA).
  Stellen wij ook vaststellingsovereenkomsten op?

  Natuurlijk. Ook voor het opstellen van een vaststellingsovereenkomst kunt u bij ons terecht.

  Wat betekent een vaststellingsovereenkomst voor mij?

  Een vaststellingsovereenkomst betekent ontslag met wederzijds goedvinden. U gaat akkoord met ontslag op een bepaalde datum en onder bepaalde voorwaarden. Vanaf de einddatum bent u werkloos. U neemt dus in overleg afscheid van uw werkgever. In de vaststellingsovereenkomst staan alle voorwaarden vermeld die betrekking hebben op het ontslag. In een vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst (beëindigingscontract) worden alle zaken definitief geregeld die met ontslag te maken hebben.

  Wat kunt u van onze advocaten verwachten?

  Onze advocaten beoordelen en controleren uw beëindigingsoverkomst op alle onderdelen, van ontslagvergoeding tot de finale kwijting. Wij checken ontslagregelingen op alle onderdelen. Tevens onderhandelen wij met de werkgever over zaken als recht op WW, UWV, einddatum, ziekte, opzegtermijn en transitievergoeding.

  Wat moet er in een vaststellingsovereenkomst staan?

  Elke vaststellingsovereenkomst bevat een aantal vaste bepalingen. In ieder geval hoort er in te staan:

  • de einddatum
  • de ontslagvergoeding zoals transitievergoeding
  • voorwaarden die recht geven op een WW uitkering
  • uitbetaling vakantiedagen
  • vrijstelling van werk
  • inleveren bedrijfseigendommen
  • finale kwijting
  • vergoeding van juridische kosten

  [ratings]

  Call Now Button
  advocaat amsterdam