Vaststellingsovereenkomst controleren, waar heb ik bij ontslag recht op en waar moet ik op letten?

avatar

Vaststellingsovereenkomst controleren, waar heb ik recht op en waar op letten Amsterdam
Vaststellingsovereenkomst controleren: onderhandelen, beoordelen en gratis juridisch advies bij ontslag

Vaststellingsovereenkomst controleren? Als advocaat arbeidsrecht doen wij dat dagelijks. Wij geven aan waar u op moet letten en waar u bij ontslag met een vaststellingsovereenkomst recht op heeft. Als gespecialiseerde advocaat arbeidsrecht in Amsterdam doen wij een gratis controle van uw vaststellingsovereenkomst. Onze gespecialiseerde advocaten checken bij voorbeeld niet alleen de aangeboden transitievergoeding en de opzegtermijn, maar de gehele vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst, en/of onderhandelen over een aangeboden ontslagregeling, bijvoorbeeld met een tegenvoorstel. Alleen een vaststellingsovereenkomst of ontslagbrief met wederzijds goedvinden (ontslagovereenkomst) die voldoet aan de eisen bij controle door het UWV, is WW proof en geeft recht op (behoud van) een WW uitkering.

Vaststellingsovereenkomst controleren, waar heb ik recht op en waar op letten AmsterdamAdvocaten arbeidsrecht in Amsterdam toetsen uw vaststellingsovereenkomst gratis

Een vaststellingsovereenkomst controleren houdt niet alleen in dat onze advocaat in Amsterdam beoordeelt of de ontslagregeling acceptabel is, maar daarnaast geven wij u juridisch advies op alle onderdelen van de ontslagovereenkomst (vso).

Ga direct naar advies per telefoon of email, upload uw vaststellingsovereenkomst

Als nodig onderhandelen wij met de werkgever voor het beste resultaat. Dit begint met het doen van een tegenvoorstel en kan bij alle soorten arbeidscontracten, ook bij deeltijd en een 0 uren contract. Onze advocaten arbeidsrecht in Amsterdam controleren een vaststellingsovereenkomst op alle voorwaarden van het ontslag, zoals:

 • vergoeding van de juridische advocaat kosten
 • vergoeding van de openstaande vakantiedagen en verlofuren
 • bonus en dertiende maand
 • getuigschrift
 • fictieve opzegtermijn
 • relatiebeding
 • einddatum uitdiensttreding
 • transitievergoeding
 • vrijstelling van werk
 • postcontractuele bedingen (zoals relatiebeding en concurrentiebeding)
 • geheimhouding
 • bedenktijd
 • finale kwijting over en weer.

Controle vaststellingsovereenkomst en de transitievergoeding

Een belangrijk onderdeel bij het controleren van de overeenkomst is de transitievergoeding, ook wel ontslagvergoeding genoemd. Deze ontslagvergoeding is niet verplicht in een vaststellingsovereenkomst, maar dit wel vaak het uitgangspunt. Meestal wordt aangeknoopt bij de wettelijke regeling over ontslagvergoeding. Niettemin geldt hier de contractsvrijheid en kunnen wij namens u over elk punt onderhandelen, dus ook over de hoogte van (of het ontbreken van) de transitievergoeding.

Kantonrechtersvergoeding in de beëindigingsovereenkomst controleren

In enkele gevallen wordt in de beëindigingsovereenkomst nog de kantonrechtersvergoeding toegepast, bijvoorbeeld bij een sociaal plan of reorganisatie. Onze advocaat kan de vergoeding voor u uitrekenen en controleren.

Vaststellingsovereenkomst controleren tijdens ziekte

Een zieke werknemer mag tijdens arbeidsongeschiktheid niet met een vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst akkoord gaan. Als hij vrijwillig tekent voor ontslag wordt de ZW (en WW) uitkering na controle door het UWV geweigerd. Dit is alleen anders als de arbeidsongeschiktheid langer dan twee jaar duurt, of samenhangt met de arbeidsrelatie. Na 2 jaar ziekte (104 weken) is dat wel mogelijk, tenzij het UWV de werkgever een loonsanctie oplegt.

Is uw vaststellingsovereenkomst bij een tijdelijk contract goed gecontroleerd?

Ook bij een tijdelijk contract zonder tussentijds opzegbeding kan het aangaan van een vaststellingsovereenkomst voor het UWV een probleem opleveren. Ook dan kan het recht op een WW uitkering in gevaar komen.

Juridische kosten bij het controleren van een ontslagovereenkomst

De advocaatkosten (kosten rechtsbijstand) voor controle van een vaststellingsovereenkomst worden vrijwel altijd vergoed door de werkgever. Daarom is ons advies voor werknemers in principe gratis.

Vaststellingsovereenkomst controleren advocaat AmsterdamVaststellingsovereenkomst laten controleren door een advocaat ontslagrecht in Amsterdam

Onze advocaat ontslagrecht in Amsterdam is gespecialiseerd in juridisch advies over vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst. Voor het controleren van uw vaststellingsovereenkomst of het onderhandelen over uw beëindigingsovereenkomst kunt u contact opnemen met onze ervaren advocaat arbeidsrecht en ontslagrecht, mr. P.Chr. Snijders: 020-5221999.

 

http://vaststellingsovereenkomst.amsterdam

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Call Now Button
error: copyright WS Advocaten Amsterdam
advocaat amsterdam