Pro deo advocaat in Amsterdam: advies op toevoeging

avatar

Juridisch Loket Amsterdam advocaat pro deo rechtshulpPro deo advocaat in Amsterdam op toevoeging

 

Een pro deo advocaat in Amsterdam kiest u voor juridische hulp. Het Juridisch Loket kan voor u een pro deo advocaat in Amsterdam naar advocatenkantoor WS Advocaten doorverwijzen. Dat kan bij:

Bel een pro deo advocaat: 020 – 522 1999  

Voor hulp op deze rechtsgebieden heeft u, met een laag inkomen, bijna altijd recht op een toegevoegde advocaat via het Juridisch Loket en de Raad voor de Rechtsbijstand. Dat heet pro deo, gesubsidieerde rechtshulp of gefinancierde rechtsbijstand.

Geen gratis advocaat: eigen bijdrage en gedeelte griffierecht

U krijgt dan een toevoegingsadvocaat van ons advocatenkantoor in Amsterdam toegewezen voor rechtshulp. Het is niet helemaal gratis: u betaalt een eigen bijdrage en in geval van een rechtszaak een gedeelte griffierecht.

Advocaat via het Juridisch Loket in Amsterdam: pro deo advocatenkantoor

Een jurist van het Juridisch Loket in Amsterdam geeft gratis juridisch advies en informatie bij een juridisch probleem, bijvoorbeeld met uw werkgever. Bij ingewikkelde zaken, of een rechtszaak, kan het Juridisch Loket u voor gefinancierde rechtsbijstand naar een van de pro deo advocaten van een advocatenkantoor doorverwijzen. Deze specialist heet ook wel een advocaat op toevoeging, of een sociaal advocaat.

Raad voor de Rechtsbijstand Amsterdam geeft de toevoeging af

U krijgt dan volgens de Wet op de Rechtsbijstand op toevoegingsbasis gratis hulp en juridische ondersteuning van een pro deo advocaat via de Raad voor Rechtsbijstand. U mag die toevoegings advocaat van een advocatenbureau in of buiten Amsterdam voor advies en hulp zelf uitkiezen.

Specialisten voor rechtshulp: Inkomen en vermogen

De Raad voor Rechtsbijstand in Amsterdam kijkt bij rechtshulp voor de hoogte van de eigen bijdrage naar uw financiële situatie van 2 jaar geleden, de inkomensgrens. Ook kijkt de Raad voor Rechtsbijstand naar uw vermogen van 2 jaar geleden. Dat mag niet hoger zijn dan het ‘heffingsvrije vermogen.

Een gespecialiseerde advocaat of mediator in regio Amsterdam bij advies is noodzakelijk, bijvoorbeeld als u een rechtszaak heeft.

Diagnosedocument voor gefinancierde rechtsbijstand

Voor advies of een procedure kunt u een beroep doen op een gekwalificeerde jurist van een advocatenkantoor. Hiervoor geeft het Loket een verwijsbrief af die u aan WS Advocaten Amsterdam kunt laten zien, het ‘diagnosedocument’. Daarin staat een analyse van uw probleem met bijbehorend advies. U krijgt dan korting op de eigen bijdrage die de pro deo advocaat u in rekening brengt.

WS Advocaten vraagt ‘gesubsidieerde rechtsbijstand’ voor u aan

Advocatenkantoor WS Advocaten in Amsterdam stelt zich sociaal op voor particulieren en heeft een samenwerkingsverband met de Raad voor de Rechtsbijstand en het Juridisch Loket.

Eigen bijdrage of helemaal gratis bij gesubsidieerde rechtshulp

U kunt ons kantoor in Amsterdam direct bellen voor een toevoeging of pro deo advocaat. Onze specialisten vragen dan contact gegevens van u, zoals uw burgerservicenummer en adresgegevens. Als nodig hebben wij contact hierover met de Raad voor de Rechtsbijstand. Wordt de toevoeging verleend, dan gaan wij meteen voor u aan de slag en sturen wij u een rekening voor de eigen bijdrage van de advocaatkosten. Soms is de rechtshulp gratis omdat wij de bijdrage niet altijd standaard in rekening brengen, of als bijvoorbeeld de werkgever de kosten vergoedt.

Peiljaarverlegging aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand

Als uw inkomen inkomen of vermogen dit jaar minder is dan 2 jaar geleden, dat kunt de Raad voor Rechtsbijstand vragen om de berekening te maken op basis van uw inkomen en vermogen van nu. Bijvoorbeeld als u bent ontslagen en wel of zelfs geen WW-uitkering heeft. Dat heet ‘peiljaarverlegging’. Daarbij kunnen wij u helpen. Wij helpen u ook bij een ViValt-verklaring. De ‘Verklaring omtrent inkomen en vermogen’ (bewijs van onvermogen) is vervallen. Dat geldt ook voor de naam Buro voor Rechtshulp.

Bel WS Pro deo advocaten Amsterdam voor een doorverwijzing via het Juridisch Loket

Zoekt u betrokken rechtsbijstand en een direct, persoonlijk contact met een juridisch specialist in Amsterdam? WS Advocaten heeft ervaren advocaten beschikbaar die op basis van toevoeging en gefinancierde rechtshulp voor u pro deo op kunnen treden

 

Juridisch Loket arbeidsrecht advocaat Juridisch Loket vaststellingsovereenkomst ontslag juridisch loket rechtshulp toevoeging advocaat pro deo rechtshulp bij ontslag arbeidsgeschillen ontslag op staande voet, op non actiefstelling, achterstallig loon, vaststellingsovereenkomst en andere arbeidsgeschillen. 

 

 

 

 

 

 

Advocaat Amsterdam

 

 

 

 

Call Now Button