Ontslag op staande voet voor blikje cola

avatar

Camerabeelden: diefstal van cola

Arbeidsrecht advocaten in Amsterdam adviseren u juridisch bij ontslag op staande voet. Diefstal door een werknemer is vaak voldoende voor ontslag. De werknemer was sinds 1986 in dienst bij een ziekenhuis en had de gewoonte om gedurende een aantal maanden op de vrijdag 3 à 4 blikjes cola mee te nemen om tijdens de middagpauze met collega’s op te drinken. Na confrontatie met camerabeelden kon hij niet langer ontkennen.

Verduistering van blikje cola

De rechter rekende het de werknemer zwaar aan dat hij zaken heeft verduisterd, en zijn gedrag pas na confrontatie met beelden heeft erkend. De rechter overwoog dat de werknemer verantwoordelijk is voor zijn eigen gedragingen en de schuld niet op zijn collega’s kan afschuiven.

Weinig waarde colablikjes

Dat de colablikjes weinig waarde vertegenwoordigen doet aan de ernst van de gedragingen niets af, en is op zichzelf al voldoende grond voor een ontslag op staande voet. De gevolgen van het ontslag voor de werknemer, mede gelet op de lengte van zijn dienstverband, zijn leeftijd en eenzijdig arbeidsverleden, wegen ook niet op tegen de aard en ernst van de gedraging. De rechter ontbindt de arbeidsovereenkomst wegens dringende reden zonder aan de werknemer een vergoeding toe te kennen.

Cashewnoot: onvoldoende ernstig voor ontslag

In de uitspraak ECLI:NL:RBHAA:2008:BC1646, Rechtbank Haarlem van 2 januari 2008, werd ontslag van een werknemer nadat hij enkele cashewnoten, bestemd om te worden weggegooid, uit een op een vliegtuigtrolley staand, geopend bakje had gepakt en opgegeten, te zwaar geacht. De kantonrechter achtte het vergrijp niet zodanig ernstig, dat dit, gelet op de persoonlijke omstandigheden van de werknemer, het ontslag op staande voet rechtvaardigt.

Call Now Button