Letselschade advocaat Amsterdam – Verkeersletsel, aanrijding, medische fout

Advocaat letselschade Amsterdam
Letselschade advocaat Amsterdam bij verkeersongeluk en medische fouten

Schadevergoeding wegens letsel, zoals whiplash, door een ongeluk of aanrijding door een auto in het verkeer? Of door een verkeerde ingreep door een arts in een ziekenhuis of kliniek? De letselschade advocaat van ons advocatenkantoor in Amsterdam, geeft juridisch advies over de maximale vergoeding voor schade bij letsel en andere (medische) aansprakelijkheidszaken. Dat kan gaan om voertuigschade, of schade als u gewond bent geraakt of persoonlijk letsel hebt opgelopen. Als letselschade advocaat Amsterdam, treden wij op voor slachtoffers van bepaalde gevallen bij opgelopen letsel door een verkeersfout, waaronder letselschade advies bij verkeersongevallen en medische fouten. De ingeschakelde schadevergoeding advocaat treedt namens u op bij:

  • aanrijding, verkeersongevallen, nek- en schouderklachten, whiplash
  • medische fouten

Bel een advocaat letselschade: 020 – 522 1999  

 

Mr. Rob Jacobs is sinds 1989 advocaat voor cliënten in Amsterdam en het Gooi en omgeving. Mr. Jacobs behandelt verkeers-letselschadezaken.

Mr. Rob Jacobs neemt voorlopig geen nieuwe zaken aan.

 

 

Mr. Bobbi-Joe du Bois is sinds 2013 advocaat en heeft in 2019 de postacademische opleiding Grotius Personenschade afgerond. Hen heeft ruim 10 jaar ervaring als letselschadeadvocaat en behandelt met name zaken op het gebied van verkeersaansprakelijkheid en medische aansprakelijkheid.

 

 letselschade advocaat amsterdamSchadevergoeding door letselschade advocaat Amsterdam: de kosten

De veroorzaker -of zijn verzekeraar- van de medische schade of het letsel in het verkeer moet de kosten van de onze jurist en deskundigen voor het slachtoffer in de meeste gevallen voldoen. Vaak staat onze schade advocaat u derhalve kosteloos bij, voor het verhalen van letselschade op de tegenpartij als gevolg van een aanrijding of ingreep, tenzij u bijvoorbeeld zelf ook schuld heeft aan het letsel, dan wordt de schade gedeeltelijk vergoed.

letselschade advocaat AmsterdamRechtsbijstand door letselschade advocaat bij letsel in het verkeer of ziekenhuis

Een rechtsbijstandsverzekeraar kan de kosten van een jurist bij een auto ongeluk of medische fout voldoen als u daarvoor bent verzekerd. Dat kan gaan om automobilisten, ook als passagier, voetgangers en fietsers of door medische ingrepen. Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen en vermogen kan onze advocaat ook op basis van gefinancierde rechtsbijstand bijstaan, in samenwerking met de Raad voor Rechtsbijstand. Als u niet voor gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking komt, wordt op basis van ons uurtarief gewerkt.

Sinds 1 januari 2014 mogen slachtoffers met de letselschade advocaat afspreken dat zij de advocaatkosten (honorarium) niet hoeven te betalen als de letselschade zaak niet wordt gewonnen. Dit is minder van belang omdat u als letselschadeslachtoffer sowieso al het recht hebt om uw juridische bijstand vergoed te krijgen door de (verzekeraar van) de veroorzaker van de schade, zoals in het verkeer.

Verschotten schade bij een verkeersongeluk/medische fouten

De kosten zijn naast het honorarium:

 • kosten opvragen van medische informatie,
 • de medisch adviseur,
 • expertise-arts,
 • griffierecht,
 • kosten van een deurwaarder.

Medisch adviseur bij letselschade door een aanrijding of medische ingreep

Voor letselschade zaken bij een ongeval in het verkeer en medische fouten is het vaak nodig om een medisch adviseur als letselschade-expert in te schakelen. Deze treedt uitsluitend op voor slachtoffers van een botsing of aanrijding. Wij kunnen daarvoor onze medisch adviseur inschakelen.

Schadevergoeding bij verkeersletsel en medische fout

Bij letselschade advocaat Amsterdam, zorgt onze jurist dat alle schadeposten zoveel mogelijk verhaald worden op de aansprakelijke partij dan wel de verzekeraar. Onder verkeers/medische fouten letsel verhalen vallen:

 • kosten tijdens het verblijf in het ziekenhuis
 • kosten van verpleging en verzorging
 • kosten aanpassen van de woning
 • huishoudelijke hulp
 • reiskosten
 • inkomensschade
 • revalidatiekosten
 • medische kosten (o.a. medicijnen)
 • aanschaf van hulpmiddelen
 • materiële schade (o.a. beschadigde kleding)
 • immateriële schade (smartengeld en psychische schade)

Deelgeschilprocedure tegen de verzekeringsmaatschappij

In de meeste gevallen worden letselschadezaken en schadeclaims als gevolg van een verkeersongeval en medische fouten met de verzekeraar geregeld. Mocht dat niet lukken dan bestaat de mogelijkheid van

 • een bodemprocedure bij de rechtbank,
 • een mediationtraject,
 • een deelgeschilprocedure bij de rechter.

Als de aansprakelijkheid door de veroorzaker bij verkeer letsel of medische fout door het ziekenhuis of de arts wordt erkend, zijn de kosten daarvan voor rekening van de aansprakelijke partij/verzekeraar. Dan heeft u op korte termijn duidelijkheid over een geschilpunt, waarna de zaak verder over het het claimen van uw letselschade afgehandeld kan worden.

Contact met letselschadespecialist advocaat Amsterdam

bel de beste letselschade advocaat in amsterdamVoor meer informatie over letselschade en schadevergoeding kunt u contact opnemen met onze gespecialiseerde letselschade advocaat Amsterdam mr Rob Jacobs en mr. Bobbi-Joe du Bois.

 

 

 

 

 

letselschade advocaat in amsterdam

 

Call Now Button