Kosten advocaat vaststellingsovereenkomst

avatar

Kosten advocaat vaststellingsovereenkomst Amsterdam

Kosten advocaat vaststellingsovereenkomst

Wat zijn de kosten van een advocaat vaststellingsovereenkomst? De gespecialiseerde advocaat arbeidsrecht van WS Advocaten in Amsterdam controleert (gratis) uw vaststellingsovereenkomst. Ook onderhandelen wij namens u over de aangeboden ontslagregeling. De juridische kosten van het controleren van een ontslagovereenkomst verhalen wij op de werkgever. De advocaatkosten (kosten rechtsbijstand) voor het controleren van een vaststellingsovereenkomst worden tot een bepaald bedrag  vergoed door de werkgever. Daarom is ons advies voor werknemers vrijwel altijd gratis.

Ga direct naar advies per telefoon of email, upload uw vaststellingsovereenkomst

Kosten advocaat vaststellingsovereenkomst AmsterdamOnze advocaten arbeidsrecht in Amsterdam toetsen uw vaststellingsovereenkomst gratis

Als  advocaat vaststellingsovereenkomst in Amsterdam controleren en beoordelen wij niet alleen of de ontslagregeling acceptabel is, maar ook geven wij juridisch advies op alle punten van de overeenkomst (vso). Waar nodig onderhandelen wij met uw werkgever voor het beste resultaat. Onze advocaten arbeidsrecht in Amsterdam adviseren u over alle voorwaarden van het ontslag, zoals:

 • einddatum uitdiensttreding
 • vergoeding van de openstaande vakantiedagen en verlofuren
 • bonus en dertiende maand
 • getuigschrift
 • fictieve opzegtermijn
 • relatiebeding
 • geheimhouding
 • transitievergoeding
 • vrijstelling van werk
 • postcontractuele bedingen (zoals relatiebeding en concurrentiebeding)
 • vergoeding van de juridische advocaat kosten
 • bedenktijd
 • finale kwijting over en weer.

Vaststellingsovereenkomst controleren op transitievergoeding

Een belangrijk onderdeel van de overeenkomst is de transitievergoeding, een vorm van ontslagvergoeding. Deze ontslagvergoeding bij beëindiging met wederzijdse goedkeuring is in de wet vastgelegd, en is toepasselijk als een werknemer langer dan 2 jaar in dienst is geweest. Hoewel de transitievergoeding niet verplicht is in een vaststellingsovereenkomst, is dit wel vaak het uitgangspunt, en wordt er vaak aangeknoopt bij de wettelijke regeling over ontslag. Niettemin geldt hier de contractsvrijheid en kunnen wij namens u over elk punt onderhandelen, dus ook over de hoogte van de transitievergoeding.

Kantonrechtersvergoeding in de beëindigingsovereenkomst

In sommige gevallen wordt in de beëindigingsovereenkomst nog de kantonrechtersvergoeding gebruikt, bijvoorbeeld in een sociaal plan bij reorganisatie. Welke vergoeding wordt overeengekomen is afhankelijk van de omstandigheden. Onze advocaat kan dit voor u uitrekenen en controleren.

Vaststellingsovereenkomst tekenen tijdens ziekte

Een zieke werknemer mag tijdens arbeidsongeschiktheid niet zomaar met een vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst akkoord gaan. Als hij vrijwillig tekent voor ontslag wordt de ZW (en WW) uitkering geweigerd, tenzij de arbeidsongeschiktheid langer dan twee jaar duurt, of samenhangt met de arbeidsrelatie. Na 2 jaar ziekte (104 weken) is dat wel mogelijk, tenzij het UWV de werkgever een loonsanctie oplegt.

Vaststellingsovereenkomst en tijdelijk contract controleren

Ook bij een tijdelijk contract zonder opzegbeding kan het aangaan van een vaststellingsovereenkomst bij het UWV een probleem opleveren voor de WW uitkering.

Kosten advocaat vaststellingsovereenkomst AmsterdamVaststellingsovereenkomst en transitievergoeding controleren in Amsterdam

Onze advocaat ontslagrecht in Amsterdam is gespecialiseerd in juridisch advies over de vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst, waaronder de transitievergoeding. Voor het controleren van uw vaststellingsovereenkomst of het onderhandelen over uw beëindigingsovereenkomst kunt u contact opnemen met onze ervaren advocaat arbeidsrecht en ontslagrecht mr. P.Chr. Snijders: 020-5221999.

Call Now Button
error: copyright WS Advocaten Amsterdam
advocaat amsterdam