Juridisch Loket Amsterdam: pro deo advocaat voor hulp bij een vaststellingsovereenkomst

avatar

Juridisch Loket vaststellingsovereenkomst ontslag juridisch loket rechtshulp toevoeging advocaat pro deo rechtshulpJuridisch Loket: kies zelf een toevoeging advocaat voor hulp bij een vaststellingsovereenkomst

 

Het Juridisch Loket kan voor hulp bij een vaststellingsovereenkomst een doorverwijzing geven naar een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat in Amsterdam. Dat kan ook bij andere arbeidsgeschillen over werk en inkomen. Voor hulp bij een vaststellingsovereenkomst heeft u, met een laag inkomen, bijna altijd recht op een toegevoegde advocaat via het Juridisch Loket. Dat heet pro deo of gesubsidieerde rechtshulp.

Bel een pro deo advocaat arbeidsrecht: 020 – 522 1999  

U krijgt dan een advocaat toegewezen om een vaststellingsovereenkomst te controleren, bijvoorbeeld voor een ontslagscheck.

Advocaat via het Juridisch Loket in Amsterdam: pro deo advocaat vaststellingsovereenkomst

Een jurist van het Juridisch Loket in Amsterdam geeft gratis juridisch advies en informatie bij een probleem met uw werkgever. Bij ingewikkelde arbeidszaken, bijvoorbeeld als u bent ontslagen of een ontslagbrief of vaststellingsovereenkomst heeft gekregen, kan het Juridisch Loket u voor hulp bij een vaststellingsovereenkomst naar een van de pro deo advocaten van een advocatenkantoor doorverwijzen. Deze specialist heet ook wel een advocaat op toevoeging, of een sociaal advocaat.

U krijgt dan volgens de Wet op de Rechtsbijstand op toevoegingsbasis gratis hulp en juridische ondersteuning van een pro deo advocaat via de Raad voor Rechtsbijstand. U mag die toevoegings advocaat van een advocatenbureau in of buiten Amsterdam voor advies en hulp bij een vaststellingsovereenkomst zelf uitkiezen.

Arbeidsrechtspecialisten voor hulp bij een vaststellingsovereenkomst

Onze pro deo arbeidsrechtspecialisten voor hulp bij een vaststellingsovereenkomst zijn mr. Paul Snijders, mr. Krystle Aaron-de Bies en mr. Ruchama Bwefar.

Onze juristen en advocaten ontslagrecht in Amsterdam adviseren en onderhandelen voor u bij een ontslagsituatie over o.a:

  • de einddatum
  • transitievergoeding
  • vrijstelling van werk
  • relatiebeding en concurrentiebeding
  • vergoeding van de juridische kosten
  • openstaande vakantiedagen en verlofuren
  • bonus en dertiende maand
  • finale kwijting.

Inkomen en vermogen bij een vaststellingsovereenkomst

De Raad voor Rechtsbijstand kijkt bij hulp bij een vaststellingsovereenkomst voor de hoogte van de eigen bijdrage naar uw financiële situatie van 2 jaar geleden, de inkomensgrens. Ook kijkt de Raad voor Rechtsbijstand naar uw vermogen van 2 jaar geleden. Dat mag niet hoger zijn dan het ‘heffingsvrije vermogen.

Een gespecialiseerde advocaat of mediator in regio Amsterdam bij advies over een vaststellingsovereenkomst is noodzakelijk, bijvoorbeeld als u niet akkoord gaat met ontslag, of een betere ontslagregeling wenst.

Diagnosedocument voor gesubsidieerde rechtsbijstand bij een vaststellingsovereenkomst

Voor een goede check van een vaststellingsovereenkomst kunt u een beroep doen op een gekwalificeerde jurist. Voor rechtsbijstand bij ontslag kunt u het beste bij een toegevoegde arbeidsrechtadvocaat zijn. Hiervoor geeft het Loket een verwijsbrief af die u aan het advocatenkantoor kunt laten zien, het ‘diagnosedocument’. Daarin staat een analyse van uw probleem over de vaststellingsovereenkomst met bijbehorend advies. U krijgt dan korting op de eigen bijdrage die de pro deo advocaat u in rekening brengt.

Onze ontslagadvocaat vraagt zelf ‘gesubsidieerde rechtsbijstand’ voor hulp bij een vaststellingsovereenkomst

Advocatenkantoor WS Advocaten in Amsterdam stelt zich sociaal op voor particulieren en heeft bij arbeidsrecht en ontslagrecht een samenwerkingsverband met de Raad voor de Rechtsbijstand en het Juridisch Loket. Daardoor kunnen onze gespecialiseerde advocaten arbeidsrecht voor u bij zaken die samenhangen met ontslag:

een aanvraag doen voor afgifte van een toevoeging.

Eigen bijdrage of helemaal gratis bij gesubsidieerde rechtshulp

U kunt ons kantoor voor het controleren van een vaststellingsovereenkomst direct bellen voor een toevoeging of pro deo advocaat. Onze ontslagspecialisten vragen dan contact gegevens van u, zoals uw burgerservicenummer en adresgegevens. Als nodig hebben wij contact hierover met de Raad voor de Rechtsbijstand. Wordt de toevoeging verleend, dan gaan wij meteen voor u aan de slag en sturen wij u een rekening voor de eigen bijdrage van de advocaatkosten. Soms is de rechtshulp bij een vaststellingsovereenkomst gratis omdat wij de bijdrage niet altijd standaard in rekening brengen, of als de werkgever de kosten vergoedt. Vaak vergoedt immers de werkgever de kosten voor hulp bij een vaststellingsovereenkomst als onderdeel van de ontslagregeling.

Peiljaarverlegging aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand

Als uw inkomen inkomen of vermogen dit jaar minder is dan 2 jaar geleden, dat kunt de Raad voor Rechtsbijstand vragen om de berekening te maken op basis van uw inkomen en vermogen van nu. Bijvoorbeeld als u bent ontslagen en wel of zelfs geen WW-uitkering heeft. Dat heet ‘peiljaarverlegging’. Daarbij kunnen wij u helpen. Wij helpen u ook bij een ViValt-verklaring. De ‘Verklaring omtrent inkomen en vermogen’ (bewijs van onvermogen) is vervallen. Dat geldt ook voor de naam Buro voor Rechtshulp.

Vaststellingsovereenkomst en ontslagvoorstel controleren

Heeft u een vaststellingsovereenkomst (ook wel beëindigingsovereenkomst; afvloeiingsregeling; ontslagovereenkomst of afkoopovereenkomst genoemd) of een ontslagbrief voor ontslag met wederzijds goedvinden gekregen en u wilt snel advies van een pro deo advocaat? Onze ervaren experts arbeidsrecht controleren voor u o.a. het recht op WW uitkering door het UWV, checken de afkoopsom (ontslagvergoeding) en vrijstelling van werk. Bel ons voor toevoeging van een specialist ontslagrecht als u een ontslagvoorstel met wederzijds goedvinden heeft ontvangen.

Bel ons voor een doorverwijzing naar een toevoeging advocaat arbeidsrecht Amsterdam via het Juridisch Loket

Zoekt u betrokken rechtsbijstand en een direct, persoonlijk contact met een specialist ontslag en arbeidsrecht in Amsterdam? Wij hebben 3 ervaren advocaten die op basis van toevoeging en gefinancierde rechtshulp voor u pro deo op kunnen treden. Bel een gespecialiseerde advocaat arbeidsrecht en ontslagrecht voor het beste juridisch advies over arbeidsrecht, ontslag, transitievergoeding, vaststellingsovereenkomst en andere arbeidsrechtelijke onderwerpen voor een verwijzing door het Juridisch Loket. 

Advocaat Amsterdam

Juridisch Loket arbeidsrecht advocaat Juridisch Loket vaststellingsovereenkomst ontslag juridisch loket rechtshulp toevoeging advocaat pro deo rechtshulp bij ontslag arbeidsgeschillen ontslag op staande voet, op non actiefstelling, achterstallig loon, vaststellingsovereenkomst en andere arbeidsgeschillen. 

 

 

 

 

 

 

Juridisch Loket vaststellingsovereenkomst ontslag juridisch loket rechtshulp toevoeging advocaat pro deo rechtshulp Amsterdamse advocaat

 

Employment law, free legal advice  Legal advice clinic in Amsterdam Free legal advice employment law, consultation

Call Now Button