Checklist Huurwoning; rechten en plichten van de huurder

Mike

specialist huurrecht in Amsterdam? Bel onze gespecialiseerde advocaat huurrecht voor vragen en juridisch advies over huur en verhuur amsterdam

Rechten en plichten als huurder van een huurwoning, betaalt u teveel huur?

Onze advocaten huurrecht in Amsterdam worden regelmatig geconfronteerd met huurders die onvoldoende weten welke rechten en plichten zij hebben als huurder van een huurwoning. Dit kan grote gevolgen hebben voor de huurder. Zo betalen naar schatting ruim 300.000 huurders teveel huur (https://nos.nl/artikel/2277509-woonbond-300-000-huurders-te-duur-uit.html). Soms betalen huurders zelfs vele honderden euro’s teveel per maand.

Eindafrekening van de servicekosten

En ook weten veel huurders niet dat jaarlijks een eindafrekening van de servicekosten dient plaats te vinden. Vaak hebben huurders namelijk recht op teruggave van een deel van de betaalde servicekosten (https://www.huurcommissie.nl/onderwerpen/servicekosten-en-nutsvoorzieningen/).

Beëindigingsvoorstel van de verhuurder of ontruiming

In sommige gevallen zijn de gevolgen nog veel groter. Het komt namelijk geregeld voor dat huurders onnodig hun woning moeten verlaten. Bijvoorbeeld omdat zij instemmen met een beëindigingsvoorstel van de verhuurder. Veel huurders weten namelijk niet dat een verhuurder meestal alleen in uitzonderingsgevallen kan opzeggen. Ook komt het geregeld voor dat huurders door een verhuurder onder druk worden gezet om de huurovereenkomst op te zeggen. De verhuurder dreigt in dat geval met een ontruiming, waardoor de huurder de huurwoning op zeer korte termijn moeten verlaten. Ook stellen zij dat de proceskosten dan voor rekening van de huurder zullen komen. In veel gevallen gaat het echter om loze dreigementen. Zeg dus niet zomaar de huur van je huurwoning op. Vaak kan je gewoon in de huurwoning blijven wonen.

Juridische informeren over het huurrecht

Onze advocaten hebben de Checklist Huurwoning opgesteld om huurders van huurwoningen te informeren over het huurrecht. In de checklist worden de regels van het huurrecht kort en duidelijk toegelicht. Heb je toch nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze huurrechtspecialisten.

Download hieronder de checklist Huurwoning

rechten plichten huur en verhuur woningen amsterdam advocaat jurist huurrecht

Checklist huur WS Advocaten Amsterdam Huurrecht

Contact met advocaat huurrecht Amsterdam

Zoekt u betrokkenheid en een direct, persoonlijk contact met een ervaren specialist huurrecht in Amsterdam? Bel onze gespecialiseerde advocaat huurrecht voor vragen en juridisch advies over huur en verhuur. 

[ratings]

Call Now Button