Kosten advocaat arbeidsrecht bij een arbeidsconflict

avatar

Wat zijn de kosten van een advocaat arbeidsrecht bij ontslag en een arbeidsconflict?

kosten advocaat arbeidsconflict

Kosten juridisch advies bij ontslag en arbeidsconflict

Wat zijn de kosten van een arbeidsrecht advocaat bij een arbeidsconflict of ontslag? Advocaten arbeidsrecht zijn meestal niet gratis, ook niet bij een arbeidsconflict of ontslag. Of het inschakelen van een advocaat arbeidsrecht kosten met zich meebrengt, en wat de gemiddelde kosten voor advies zijn, is afhankelijk van uw financiële situatie. Bent u particulier, en kunt u bij een arbeidsconflict of ontslag een beroep doen op gesubsidieerde rechtsbijstand, dan komt u in arbeidsrecht zaken wellicht in aanmerking voor een toevoeging. Dat betekent dat u aan de advocaat bij een arbeidsconflict:

  • alleen uw eigen bijdrage betaalt,
  • en in het geval van eisende partij bij een gerechtelijke procedure, een gedeelte van de griffierechten (ca. € 81).

De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen van twee jaar geleden, zoals dat bekend is bij de belastingdienst. Het restant van de kosten van de advocaat arbeidsrecht wordt betaald door de overheid. Wij kunnen een korting op de eigen bijdrage voor u bewerkstelligen.

Bel nu een advocaat arbeidsrecht: 020 – 522 1999  

Kosten advocaat arbeidsrecht bij een arbeidsconflict AmsterdamGesubsidieerde rechtsbijstand (toevoeging) bij arbeidsrecht voor particulieren

Het bovenstaande is niet mogelijk als een jurist arbeidsrecht inschakelt, die geen advocaat is, omdat deze geen beroep mag doen op gefinancierde rechtsbijstand.

Voor het geval u als particulier in geval van een arbeidsconflict niet in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand, dan kunt u dit zelf betalen (vindt de overheid). Dan geldt bij arbeidszaken ons starttarief voor particulieren van € 185,00 per uur exclusief btw. U kunt er van op aan dat wij de uren nauwkeurig bijhouden en dat er in 1 uur tijd behoorlijk wat werk wordt verricht. U ontvangt van onze arbeidsrecht advocaat een gespecificeerde factuur. Als mogelijk, kunnen wij een financiële afspraak maken voor bijvoorbeeld het voeren van een procedure. En zo mogelijk verhalen wij uw kosten op de werkgever.

Kosten advocaat arbeidsrecht bij een arbeidsconflict juridisch advies ontslag AmsterdamRechtsbijstandverzekering bij een arbeidsconflict of ontslag

Als u verzekerd bent bij een rechtsbijstandverzekeraar (zoals ARAG, DAS, Univé, SRK) dan heeft u het recht om een eigen advocaat arbeidsrecht uit te kiezen in geval van een arbeidsconflict. Het is dan wel vereist dat er een procedure wordt gevoerd, dus bijvoorbeeld:

U hoeft in dat geval geen genoegen te nemen met een advocaat of jurist die de rechtsbijstandsverzekeringsmaatschappij (RAG, DAS, Univé, SRK) aan wijst: u kunt onze specialist arbeidsrecht in Amsterdam in geval van een procedure vragen om de zaak te behandelen. Als advocaat arbeidsrecht regelen wij dat verder met uw rechtsbijstandsverzekeringsmaatschappij. Bij sommige  rechtsbijstandsverzekeringsmaatschappijen moet u een eigen bijdrage betalen. Ook kunnen wij een second opinion voor uw verzekeraar opstellen.

Kosten advocaat arbeidsrecht bij een arbeidsconflict Amsterdam juridisch conflict ontslagAdvocaatkosten verhalen op werkgever bij ontslag met vaststellingsovereenkomst

Mocht het zo zijn dat er sprake is van ontslag door middel van een vaststellingsovereenkomst (ontslag met wederzijds goedvinden) dan is het gebruik dat de werkgever de kosten van de advocaat arbeidsrecht bij een arbeidsconflict betaalt. Dat is niet omdat de werkgever u zo aardig vindt, maar om te voorkomen dat er na het sluiten van een vaststellingsovereenkomst weer discussies ontstaan over de vraag of deze overeenkomst geldig is.

In het algemeen geldt dat als een werknemer bij het sluiten van een vaststellingsovereenkomst is bijgestaan door een arbeidsrecht advocaat, de werknemer achteraf niet meer op deze vaststellingsovereenkomst terug kan komen, als de bedenktijd is verstreken.

Bijna altijd is het bedrag (budget) dat de werkgever ter beschikking stelt voor juridisch advies over een vaststellingsovereenkomst, voldoende om u volledig te informeren en ook om onderhandelingen aan te gaan met de werkgever als de vaststellingovereenkomst niet naar wens is. Uw advocaatkosten in dit geval van ontslag kunnen wij dus verhalen op de werkgever.

Kosten arbeidsconflict voor de werkgever

Bent u werkgever, dan geldt voor een arbeidsrecht advocaat bij een arbeidsconflict een uurtarief (starttarief) van € 200 ex btw. In geval van procedures of het opstellen van contracten kan onze advocaat arbeidsrecht een vast tarief met u afspreken.

Kosten en no cure no pay bij advocaat arbeidsrecht

Advocaten zijn gebonden aan veel regels. Wij mogen met cliënten in arbeidszaken helaas geen prijsafspraken maken op basis van ‘no cure no pay’. Dat is alleen toegestaan in letselschade- en overlijdensschadezaken.

Adviesgesprek: 35 minuten voor € 100

Wilt u bij ons langskomen om uw situatie vertrouwelijk met een advocaat te bespreken en juridisch advies te krijgen zonder dat u nog weet of verdere stappen noodzakelijk zijn? Bijvoorbeeld over een nieuw arbeidscontract, non-concurrentiebeding of een arbeidsconflict? Wij trekken maximaal 35 minuten voor u uit en kunt rustig alle juridische vragen over arbeidsrecht op ons afvuren. U rekent contact met ons af: € 100,–. Geef telefonisch van te voren aan als u van deze mogelijkheid gebruik van wilt maken, dan houden wij daar rekening mee.

Hoeveel kost een ontslagprocedure bij de kantonrechter?

In zo’n procedure kan veel tijd gaan zitten omdat de zaak goed voorbereid moet worden, er hangt immers veel van af. De advocaat zal een of meerdere besprekingen en telefonisch en per e-mail contact met u hebben, en met u meegaan naar de zitting. Hij of zij zal ook een verzoekschrift en/of verweerschrift met producties voor u opstellen en indienen. ‘Simpele’ of ‘standaard’ procedures komen in het arbeidsrecht niet voor omdat iedere zaak weer anders is. Procederen is serieus en specialistisch werk. Een gemiddelde ontslagprocedure kost tussen de € 2.500,00 en € 6.000,00 ex BTW. Vaak kunnen wij vooraf een schatting maken van de kosten van een gerechtelijke procedure. Het voordeel is dat wij inmiddels zoveel ervaring hebben met ontslagzaken dat wij het wiel niet telkens opnieuw hoeven uit te vinden.

Kosten arbeidsconflict of juridisch advies ontslag aftrekbaar?

De advocaatkosten die u maakt voor uw ontslag, beroepskosten, zijn niet aftrekbaar. Wel mag een werkgever kosten van ontslag belastingvrij vergoeden.

Kosten advocaat arbeidsconflictContact met advocaat arbeidsrecht Amsterdam over kosten bij een arbeidsconflict of ontslag

Zoekt u betrokkenheid en een direct, persoonlijk contact met een ervaren specialist arbeidsrecht in Amsterdam? Bel onze gespecialiseerde advocaat arbeidsrecht en ontslagrecht in Amsterdam voor vragen en juridisch advies over de kosten bij arbeidsconflict, ontslag en andere arbeidsrechtelijke onderwerpen.

 

Call Now Button