Hoe werkt een vaststellingsovereenkomsten bij ontslag?

avatar

Hoe werkt een vaststellingsovereenkomsten bij ontslag?

Hoe werkt een vaststellingsovereenkomsten bij ontslag? Een vaststellingsovereenkomst kunt u laten controleren door een advocaat ontslagrecht in Amsterdam. Als gespecialiseerde advocaat arbeidsrecht in Amsterdam controleren wij (gratis) alle onderdelen van uw vaststellingsovereenkomst. Onze specialisten checken eerst of uw vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst juridisch klopt, verder onderhandelen wij, als nodig, over de aangeboden ontslagregeling. Alleen een vaststellingsovereenkomst of ontslagbrief met wederzijds goedvinden (ontslagovereenkomst) die voldoet aan de eisen van het UWV geeft recht op (behoud van) een WW uitkering. Niet elke vaststellingsovereenkomst voldoet aan die voorwaarden. Daarom is het altijd verstandig om een vaststellingsovereenkomst eerst door een jurist te laten toetsen voordat u tekent.

Ga direct naar advies per telefoon of email, upload uw vaststellingsovereenkomst

Hoe werkt een vaststellingsovereenkomsten bij ontslag?Onze advocaten arbeidsrecht in Amsterdam toetsen uw vaststellingsovereenkomst gratis

Een vaststellingsovereenkomst controleren betekent dat onze advocaat beoordeelt of de ontslagregeling acceptabel is, daarnaast geven wij als advocaat juridisch advies over de onderdelen van de ontslagovereenkomst (vso). Als nodig onderhandelen wij met de werkgever voor een beter resultaat. Dit kan bij alle soorten arbeidscontracten, ook bij deeltijd en een 0 uren contract. Onze advocaten arbeidsrecht in Amsterdam controleren het ontslag in ieder geval op de volgende punten:

 • vergoeding van de juridische advocaatkosten
 • uitbetaling van openstaande vakantiedagen en verlofuren
 • bonus en dertiende maand
 • getuigschrift
 • fictieve opzegtermijn en einddatum uitdiensttreding
 • relatiebeding
 • transitievergoeding of ontslagvergoeding
 • vrijstelling van werk
 • postcontractuele bedingen (zoals relatiebeding en concurrentiebeding)
 • geheimhouding
 • bedenktijd
 • finale kwijting over en weer.

Vaststellingsovereenkomst controleren betreffende de transitievergoeding

Een belangrijk onderdeel van de overeenkomst is de transitievergoeding, een vorm van ontslagvergoeding. Deze ontslagvergoeding is niet verplicht bij een vaststellingsovereenkomst, maar dit wel vaak het (minimum) uitgangspunt. In de praktijk wordt dus vaak aangeknoopt bij de wettelijke regeling over ontslagvergoeding. Niettemin geldt hier de contractsvrijheid en kunnen wij over elk onderdeel onderhandelen, dus ook over de hoogte van (of het ontbreken van) een transitievergoeding.

Kantonrechtersvergoeding in de beëindigingsovereenkomst

In sommige gevallen wordt in de beëindigingsovereenkomst nog wel de kantonrechtersvergoeding toegepast, bijvoorbeeld bij een sociaal plan of reorganisatie. Onze advocaat in Amsterdam kan de vergoeding voor u uitrekenen en controleren.

Vaststellingsovereenkomst tijdens ziekte tekenen: niet doen

Een zieke werknemer kan tijdens arbeidsongeschiktheid beter niet met een vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst akkoord gaan. Als hij vrijwillig tekent voor ontslag wordt de ZW (en WW) uitkering meestal geweigerd. Dit is alleen anders als de arbeidsongeschiktheid langer dan twee jaar duurt, of samenhangt met de arbeidsrelatie. Na 2 jaar ziekte (104 weken) is vrijwillig ontslag wel mogelijk, tenzij het UWV de werkgever een loonsanctie oplegt.

Vaststellingsovereenkomst tekenen bij een tijdelijk contract is gevaarlijk

Ook bij een tijdelijk contract zonder tussentijds opzegbeding kan het tekenen van een vaststellingsovereenkomst een probleem geven.

Geen juridische kosten bij het controleren van een ontslagovereenkomst

De advocaatkosten (kosten rechtsbijstand) voor het controleren van een vaststellingsovereenkomst worden vrijwel altijd vergoed door de werkgever. Daarom is ons advies voor werknemers in principe gratis.

Hoe werkt een vaststellingsovereenkomsten bij ontslag?Vaststellingsovereenkomst controleren door advocaat ontslagrecht in Amsterdam

Onze advocaat ontslagrecht in Amsterdam is gespecialiseerd in juridisch advies over vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst. Voor het controleren van uw vaststellingsovereenkomst of het onderhandelen over uw beëindigingsovereenkomst kunt u contact opnemen met onze ervaren advocaat arbeidsrecht en ontslagrecht in Amsterdam, mr. P.Chr. Snijders: 020-5221999.

 

http://vaststellingsovereenkomst.amsterdam

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Call Now Button
error: copyright WS Advocaten Amsterdam
advocaat amsterdam