Bezwaar maken tegen een voorstel van jouw werkgever: wie zwijgt stemt toe!

avatar

Zwijgen en geen bezwaar maken tegen voorstel inleveren vakantiedagen kan instemming betekenen

Door te zwijgen en geen bezwaar te maken tegen een voorstel van een werkgever, kan je de indicatie geven in te stemmen met een voorstel. Dit gebeurde ook in deze zaak, welke in dit artikel wordt besproken door onze arbeidsrecht advocaat uit Amsterdam, mevrouw Krystle Aaron-de Bies.

Voorstel werkgever: vakantiedagen inleveren tijdens de pandemie

Tijdens een werkoverleg met al het personeel stelde de werkgever voor dat al het personeel van het restaurant zijn of haar vakantiedagen zou inzetten tijdens de lock-down van de coronacrisis. Elke personeelslid had een gentelman’s agreement ondertekend over de vakantiedagen. Behalve één werknemer. De werknemer was wel aanwezig bij de bespreking maar hield zijn mond.

Het contract van de man werd een maand later niet verlengd en hij wilde toen zijn niet-genoten vakantiedagen uitbetaald krijgen.

Zwijgen bij een voorstel = instemmen

Volgens onze arbeidsrecht specialist was de rechter het hier niet mee eens. Tijdens de bespreking was de man aanwezig en wist hij dan ook dat het voorstel betrekking had op hem. Ondanks dat hij de agreement over de vakantiedagen niet had ondertekend, had hij ook geen bezwaar gemaakt bij zijn werkgever. De werkgever mocht er dus in alle redelijkheid vanuit gaan dat alle personeelsleden akkoord waren gegaan met het voorstel.

Het was dan ook niet eerlijk tegenover de werkgever dat de werknemer pas bezwaar ging maken toen hij de mededeling kreeg dat zijn arbeidsovereenkomst niet zou worden verlengd. De werknemer had dus eerder bezwaar moeten maken tegen het voorstel.

Contact met advocaat arbeidsrecht Amsterdam over voorstel werkgever tot inleveren van vakantiedagen?

Zoekt u betrokkenheid en een direct, persoonlijk contact met een ervaren specialist arbeidsrecht in Amsterdam? Bel onze gespecialiseerde advocaat arbeidsrecht en ontslagrecht voor vragen en juridisch advies over arbeidsrecht, ontslag, en uitbetaling van vakantiedagen.

Advocaat Amsterdam

Contact met advocaat arbeidsrecht Amsterdam over geen bezwaar voorstel werkgever instemming inleveren van vakantiedagen?

Call Now Button