Arbeidsrecht advocaat Haarlem

avatar
Arbeidsrecht advocaat Haarlem

Arbeidsrecht advocaat voor Haarlem en omstreken

Onze advocaat arbeidsrecht in Haarlem en omgeving is gespecialiseerd in ontslag en arbeidsconflict. Bent u ontslagen? Een specialist ontslagrecht van advocatenkantoor WS Advocaten geeft juridische hulp aan werkgevers en werknemers in regio Haarlem. Bij alle soorten arbeidsconflict en ontslag.

Ontslag heeft voor een werknemer vergaande gevolgen, of het nu gaat om niet goed functioneren, bedrijfseconomische redenen zoals reorganisatie (boventallig verklaard) of zelf opzeggen. Ontslagen worden betekent immers het einde van een arbeidsovereenkomst: geen werk meer en vaak ook geen WW uitkering. 

Bel nu een advocaat arbeidsrecht: 020 – 522 1999  

Juridische hulp bij ontslag in regio Haarlem

Onze ontslagadvocaten zijn specialist in juridisch advies en rechtshulp voor werkgevers en werknemers in Haarlem en omgeving bij beëindiging van de arbeidsovereenkomst, zoals:

Ontslag met een vaststellingsovereenkomst

De arbeidsovereenkomst kan in overleg eindigen door middel van een vaststellingsovereenkomst (vso of beëindigingsovereenkomst), als partijen on speaking terms zijn, een arbeidsconflict willen oplossen of als het bedrijf in zwaar weer verkeert.

De vaststellingsovereenkomst regelt alle gevolgen van de beëinding. Een vaststellingsovereenkomst moet aan bepaalde voorwaarden voldoen om de werknemer recht te geven op WW. Vraag onze advocaten arbeidsrecht om advies. 

Meer: zie onze pagina over de vaststellingsovereenkomst

Advocaat voor hulp bij ontslag op staande voet

Ontslag op staande voet is in het ontslagrecht mogelijk bij ernstige misdragingen, zoals

 • werkweigering
 • of fraude.

Onze advocaten en juristen arbeidsrecht en ontslagrecht kunnen bij de rechter in Haarlem binnen 2 maanden bezwaar maken tegen deze vorm van opzegging. De kantonrechter controleert dan achteraf of aan alle voorwaarden is voldaan. Vaak blijkt een ontslag op staande voet onterecht. Omdat de termijnen waarin het ontslag kan worden aangevochten kort zijn, moet u snel reageren. Bel ons dan ook meteen als u dreigt te worden ontslagen. 

Meer juridisch advies: zie onze pagina over ontslag op staande voet.

Ontbinding arbeidscontract door de kantonrechter in Haarlem

De kantonrechter in Haarlem kan het arbeidscontract op verzoek van een van de partijen ontbinden. Dat kan op de volgende gronden:

 1. Als het UWV toestemming heeft geweigerd;
 2. Regelmatig ziek zijn;
 3. Disfunctioneren;
 4. Verwijtbaar handelen;
 5. Weigeren de arbeid te verrichten wegens een gewetensbezwaar;
 6. Verstoorde arbeidsverhouding;
 7. Overige gronden (voor een beperkte groep zoals voetbaltrainers) of een combinatie van gronden. 

Gevolgen ontbinding arbeidsovereenkomst

De werkgever moet dit bij de Haarlemse kantonrechter goed motiveren. De werknemer mag verweer voeren. Als de rechter het verzoek toewijst, bepaalt hij de datum waarop het arbeidscontract eindigt. De rechter kan, als hij het verzoek inwilligt, een transitievergoeding of een billijke vergoeding opleggen.

Meer juridisch advies: zie onze pagina over ontbinding van de arbeidsovereenkomst.

Ontslagvergunning door het UWV

Het UWV moet toestemming verlenen voor een ontslagvergunning bij:

 • langdurige arbeidsongeschiktheid (meer dan 2 jaar);
 • bedrijfseconomisch ontslag (zoals boventalligheid).

Meer juridisch advies: zie onze pagina over de ontslagvergunning.

Advocaat bij Rechtbank Noord Holland en gerechtshof 

Ontslagzaken worden behandeld door rechtbank Noord Holland, die een afdeling heeft in Haarlem. Deze rechtbank behandelt arbeidszaken uit de volgende gemeenten: Alkmaar, Bergen, Beverwijk, Bloemendaal, Castricum, Den Helder, Dijk en Waard, Drechterland, Edam-Volendam, Enkhuizen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Heiloo, Hollands Kroon. Hoorn, Koggenland, Landsmeer, Medemblik, Oostzaan, Opmeer, Purmerend, Schagen, Stede Broec, Texel, Uitgeest, Velsen, Waterland, Wormerland, Zaanstad en Zandvoort.

Sinds juni 2015 is hoger beroep in ontslagzaken mogelijk. Alleen advocaten mogen dit instellen. Bent u het niet eens met een beslissing van de Rechtbank Noord Holland, waaronder kantonrechter Haarlem, dan kunt u terecht bij het gerechtshof in Amsterdam. Het hof beoordeelt de zaak dan opnieuw en kan:


Arbeidsrecht advocaat HaarlemContact met ontslag advocaat in Haarlem en omgeving

Onze arbeidsrecht en ontslagrecht advocaat mr. P.Chr. Snijders geeft landelijk gespecialiseerd juridisch advies en voert procedures over ontslag en andere arbeidsgeschillen, o.a. bij de kantonrechter. Neem contact op met onze specialist ontslagrecht voor meer informatie over arbeidsrecht in regio Haarlem.

 

Call Now Button