Schadevergoeding bij vertraging vliegreis

Advocaat in Amsterdam schadevergoeding bij vertraging vliegreisAdvocaat in Amsterdam schadevergoeding bij vertraging vliegreis

Onze advocaat contractenrecht en aansprakelijkheid in Amsterdam geeft juridisch advies en voert procedures over schadevergoeding bij vertraging van vliegreizen. Het Hof van Justitie EG heeft op 23 oktober 2012 bevestigd dat passagiers schadevergoeding kunnen krijgen, als zij drie uur na de geplande aankomsttijd of later hun eindbestemming bereiken. Dit geldt niet als  de vertraging het gevolg is van buitengewone omstandigheden. Ook moet uw vlucht zijn bevestigd en moet u zich op tijd bij de incheckbalie hebben gemeld.

Buitengewone omstandigheden

‘Buitengewone omstandigheden’ kunnen ondanks alle redelijke maatregelen niet  worden voorkomen, zoals slechte weersomstandigheden (bijvoorbeeld dichte mist) of onverwachte stakingen. Dit komt overeen met ons begrip overmacht.

De regeling geldt voor vluchten vanaf een vliegveld in de Europese Unie (ongeacht de luchtvaartmaatschappij) en voor vluchten vanuit een land buiten de Europese Unie naar een luchthaven binnen de Europese Unie (met een Europese luchtvaartmaatschappij).

De hoogte van de vergoeding per persoon

  • € 250 per passagier voor alle vluchten tot en met 1500 km;
  • € 400 per passagier voor alle vluchten binnen de Europese Unie van meer dan 1500 km en voor vluchten van of naar een land buiten de Europese Unie tussen 1500 en 3500 km;
  • € 600 per passagier voor alle vluchten van of naar een land buiten de Europese Unie van meer dan 3500 km;
  • Als u minder dan vier uur later op uw eindbestemming aankomt is de maximale vergoeding € 600,–;
  • Als u meer dan 5 uur vertraging heeft kunt u er voor kiezen om niet meer te gaan en moeten de kosten van het vliegticket wordt vergoed.

De luchtvaartmaatschappij moet u bij lange vertragingen (meer dan 2 uur) eten en drinken aanbieden. Tevens heeft u recht op twee gratis telefoongesprekken, faxberichten of e-mails. Als u door vertraging verplicht bent te overnachten dan moet de luchtvaartmaatschappij dat, net als het vervoer tussen hotel en vliegveld, vergoeden.

Overige schade

Onze advocaat in Amsterdam kan voor u niet alleen de gebruikelijk vergoeding vorderen, maar alle geleden schade. Het recht van een passagier om schade op de luchtvaartmaatschappij te verhalen wordt immers niet beperkt door de verordening. In artikel 12 en 13 van de verordening staat dat de verordening van toepassing is onverminderd de rechten van een passagier op verdere compensatie, tenzij u vrijwillig een boeking heeft ingeleverd. Ook artikel 13 van de verordening bepaalt dat geen enkele bepaling van deze verordening (mag) worden uitgelegd als een beperking van het recht om volgens het geldend recht compensatie te verlangen van enige persoon.

U moet deze schade bij de rechtbank wel kunnen bewijzen.

Advocaat in Amsterdam voor schadevergoeding bij vertraging vliegreisContact met advocaat in Amsterdam voor schadevergoeding bij vertraging vliegreis

Neem contact op met de Advocaat contractenrecht van Witlox Snijders Advocaten te Amsterdam voor het claimen van schadevergoeding bij vertraging van uw vliegreis. Deze kan u behulpzaam zijn bij het indienen van uw claim en het vorderen van schadevergoeding bij de rechter als er niet vrijwillig wordt betaald.

Call Now Button
advocaat amsterdam