Advocaat WW uitkering Amsterdam

avatar

WW uitkering bezwaar advocaat amsterdam UWV benadelingshandeling weigering juridisch advies pro deo toevoeging
WW uitkering Advocaat Amsterdam: bezwaar bij het UWV

U heeft juridisch advies van een advocaat in Amsterdam over een WW uitkering nodig of u heeft een ander probleem met een beslissing van het UWV. Onze advocaat bestuursrecht en sociale zekerheidsrecht in Amsterdam verleent juridisch advies en rechtsbijstand bij problemen bij beslissingen of besluiten over WW-uitkeringen, zoals het weigeren of intrekken van een werkloosheidsuitkering. Onze ervaren advocaat bestuursrecht in Amsterdam staat u bij in procedures (bezwaarschriften) bij het UWV als het gaat om een WW uitkering. Uw uitkering kan immers geheel worden geweigerd of u krijgt een andere sanctie van het UWV.

Recht op WW van het UWV in Amsterdam

Wanneer heeft u recht op WW van het UWV? U heeft recht op WW als u werkloos wordt vanuit een dienstverband (arbeidsovereenkomst). Daarnaast gelden de volgende voorwaarden:

  • U bent verzekerd voor werkloosheid als u bij een werkgever in dienst bent of was.
  • U verliest minstens 5 uur arbeid per week en un u heeft geen rechtop loon over die uren.
  • U bent na ontslag beschikbaar voor betaald werk.
  • U heeft in de laatste 36 weken voordat u werkloos werd minstens 26 weken gewerkt (een week is van maandag tot en met zondag).
  • U bent niet verwijtbaar werkloos geworden, bijvoorbeeld: als u als werknemer zelf ontslag hebt genomen, of een werknemer die een aanbod tot verlenging van zijn arbeidsovereenkomst afslaat.
  • U moet in Nederland wonen (en verblijven).

Bezwaar maken of beroep rechtbank tegen een besluit van het UWV

U krijgt niet in alle gevallen een WW uitkering. Bijvoorbeeld als u passend werk weigert of zich niet houdt aan de voorwaarden van de WW uitkering van het UWV. In alle gevallen waarin het UWV een voor u nadelige beslissing geeft kunt u contact opnemen met een van onze gespecialiseerde advocaten in Amsterdam op het gebied van sociaal zekerheidsrecht. U kunt ook een groep doen op onze bestuursrecht juristen als ook na bezwaar het UWV een voor u nadelig beslissing handhaaft. Onze jurist kan dan voor u beroep aantekenen bij de rechtbank, of later bij de Centrale Raad van Beroep.

Advocaat WW uitkering Amsterdam bezwaar beslissing UWV bij weigeren WW uitkering of sanctie intrekking AmsterdamContact met advocaat over weigeren WW uitkering in Amsterdam

Voor meer informatie en juridisch advies over het recht op een WW uitkering kunt u contact opnemen met onze advocaat bestuursrecht en sociale zekerheid in Amsterdam.

advocaat amsterdam
Call Now Button