Sociaal Recht

avatar

Advocaat uitkeringen Amsterdam sociaal recht

WW uitkering bezwaar advocaat amsterdamWW, ZW en bijstand UWV weigering juridisch advies pro deo toevoeging gemeente bezwaar maken WMO, WLZ en PGB
Uitkering Advocaat Amsterdam: bezwaar bij het UWV en gemeente

U heeft juridisch advies van een advocaat in Amsterdam over een uitkering nodig of u heeft een ander probleem met een beslissing van het UWV. Onze advocaat bestuursrecht en sociale zekerheidsrecht verleent juridisch advies en rechtsbijstand bij problemen bij beslissingen of besluiten over ZW en WW-uitkeringen, zoals het weigeren of intrekken van een werkloosheidsuitkering. Onze ervaren advocaat bestuursrecht in Amsterdam staat u bij in procedures (bezwaarschriften) bij het UWV als het bijvoorbeeld gaat om een ZW of WW uitkering. Uw uitkering kan immers geheel worden geweigerd of u krijgt een andere sanctie van het UWV. Ook voor geschillen met betrekking tot bijstand, de WMO, WLZ en PGB kunt u bij WS Advocaten in Amsterdam terecht.

Recht op uitkering van het UWV of bijstand van gemeente Amsterdam

Wanneer heeft u recht op WW van het UWV? U heeft recht op WW als u werkloos wordt vanuit een dienstverband (arbeidsovereenkomst). Daarnaast gelden de volgende voorwaarden:

 • U bent verzekerd voor werkloosheid als u bij een werkgever in dienst bent of was.
 • U verliest minstens 5 uur arbeid per week en un u heeft geen rechtop loon over die uren.
 • U bent na ontslag beschikbaar voor betaald werk.
 • U heeft in de laatste 36 weken voordat u werkloos werd minstens 26 weken gewerkt (een week is van maandag tot en met zondag).
 • U bent niet verwijtbaar werkloos geworden, bijvoorbeeld: als u als werknemer zelf ontslag hebt genomen, of een werknemer die een aanbod tot verlenging van zijn arbeidsovereenkomst afslaat.
 • U moet in Nederland wonen (en verblijven).

Bezwaar maken of beroep rechtbank tegen een besluit van het UWV: bestuursrechter

U krijgt niet in alle gevallen een WW uitkering. Bijvoorbeeld als u passend werk weigert of zich niet houdt aan de voorwaarden van de WW uitkering van het UWV. In alle gevallen waarin het UWV een voor u nadelige beslissing geeft kunt u contact opnemen met een van onze gespecialiseerde advocaten in Amsterdam op het gebied van sociaal zekerheidsrecht. U kunt ook een groep doen op onze bestuursrecht juristen als ook na bezwaar het UWV een voor u nadelig beslissing handhaaft. Onze jurist kan dan voor u beroep aantekenen bij de rechtbank, of later bij de Centrale Raad van Beroep.

Advocaat in Amsterdam voor WW, ZW, bijstand en sociaal recht

Ook in andere zaken over sociaal recht staat WS Advocaten in Amsterdam u bij. Sociale zekerheid ziet op uitkeringen zoals

 • WW,
 • ZW
 • en bijstand. De advocaat sociale zekerheidsrecht in Amsterdam kan u helpen bij het maken van bezwaar tegen alle beslissingen van de gemeente of het UWV.

Advies van een ervaren jurist over WMO, WLZ PGB en indicatie

Ook voor geschillen met betrekking tot de

 • WMO,
 • WLZ
 • en PGB

kunt u bij WS Advocaten Amsterdam terecht. Of het nu gaat om een afwijzing, terugvorderingen of verlaging van de indicatie.

Advocaat WW uitkering Amsterdam bezwaar beslissing UWV WW, ZW en bijstand bij weigeren uitkering of sanctie intrekking Amsterdam WMO, WLZ en PGBContact met een advocaat sociaal recht over uitkeringen in Amsterdam

Voor meer informatie en juridisch advies over het recht op WW, ZW en bijstanduitkering kunt u contact opnemen met onze advocaat bestuursrecht en sociale zekerheid/sociaal recht in Amsterdam. Ook voor geschillen met betrekking tot de WMO, WLZ en PGB kunt u terecht bij onze advocaat of jurist sociaal zekerheidsrecht in Amsterdam.

Advocaat Amsterdam

Call Now Button