Advocaat werknemer Amsterdam

avatar

Advocaat werknemer Amsterdam

Advocaat werknemer Amsterdam

Zoekt u als werknemer een arbeidsrecht advocaat? Onze arbeidsrecht advocaat in Amsterdam is specialist in ontslag- en arbeidsrecht voor werknemers. Ons advocatenkantoor geeft sinds 1997 juridisch advies en voert voor werknemers procedures over (internationaal) arbeidsrecht. Wij staan vanuit Amsterdam werknemers bij in alle onderdelen van het arbeidsrecht zoals:

Ontslagspecialist voor werknemers

Onze advocaten geven juridisch advies over ontslag. Een werkgever (of werknemer) kan ontslag aanvragen bij de kantonrechter (de ontbindingsprocedure via de kantonrechter bij persoonlijke redenen).

Of via het UWV (ontslagvergunning) bijvoorbeeld bij reorganisatie of langdurige ziekte langer dan 2 jaar. De ontslagreden bepaalt wie beslist over ontslag.

Daarnaast bestaat:

Ontslagvergoeding in het arbeidsrecht

Onze advocaat adviseert werknemers ook bij ontslagvergoedingen. Bij ontslagzaken kan de rechter een ontslagvergoeding toekennen. Dit kan een transitievergoeding of een billijke vergoeding zijn.

Transitievergoeding

Voor de berekening van de transitievergoeding geldt een formule. Het aantal dienstjaren en de hoogte van het salaris zijn van belang. Per 1 januari 2010 luidt de berekening van de transitievergoeding: 1/3 van het maandsalaris per gewerkt dienstjaar. Daarmee is de hogere vergoeding tot 2020 voor 50-plussers en werknemers met een dienstverband langer dan 10 jaar vervallen. Vanaf 2020 geldt voor elke werknemer bij de transitievergoeding dus dezelfde formule.

Billijke vergoeding

De kantonrechter kan ook een billijke vergoeding opleggen. Bij ernstig verwijtbaar gedrag of nalaten van de werkgever. Zoals:

De bedragen aan billijke vergoeding lopen per geval uiteen.

Vaststellingsovereenkomst en beëindigingsovereenkomst

Onze arbeidsrecht advocaat in Amsterdam geeft werknemers gespecialiseerd juridisch advies over de vaststellingsovereenkomst. Dat is mogelijk bij wederzijds goedvinden. De werkgever vergoedt vrijwel altijd de kosten van juridisch advies over een vaststellingsovereenkomst.

Ontslag in hoger beroep voor werknemers

Hoger beroep in ontslagzaken is mogelijk bij de kantonrechter (in UWV zaken en het gerechtshof in ontslagzaken). Onze advocaat heeft de nodige ervaring met procederen in hoger beroep.

Kort geding en voorlopige voorziening

In spoedeisende gevallen kunnen onze advocaten arbeidsrecht voor een werknemer een kort geding aanvragen. Bijvoorbeeld bij:

Advocaat werknemer Amsterdam Contact met arbeidsrecht advocaat voor werknemers

Zoekt u betrokkenheid en een direct, persoonlijk contact met een ervaren specialist arbeidsrecht voor werknemers? Bel onze gespecialiseerde advocaat in Amsterdam mr. P.Chr. Snijders voor informatie en juridisch advies. 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (21 votes, average: 3,81 out of 5)
Laden...
Call Now Button
error: copyright WS Advocaten Amsterdam
advocaat amsterdam