Aanhouding en verhoor door de politie

Advocaat Verhoor politie AmsterdamAdvocaat Amsterdam bij aanhouding en verhoor

Als strafrechtadvocaat Amsterdam staan wij u als raadsman bij in strafzaken. Indien u wordt verdacht van een strafbaar feit kan de politie u aanhouden en meenemen naar het politiebureau. De politie zal u op het politiebureau verhoren en kan u maximaal 6 uur voor verhoor vasthouden. De nachtelijke uren – van 12 uur ’s nachts tot 9 uur ’s ochtends – worden bij de berekening van deze termijn niet meegeteld.

Strafrechtadvocaat bij verhoor politie

Als u verdachte bent, zal de politie u vragen stellen over uw mogelijke betrokkenheid bij een strafbaar feit. Als u bent aangehouden door de politie heeft u het recht om voordat zij u gaan verhoren een advocaat strafrecht te raadplegen, dit is het zogenaamde consultatierecht. Ons advies is hier altijd gebruik van te maken.

Gratis rechtsbijstand door advocaat in Amsterdam

In beginsel krijgt u een advocaat strafrecht toegewezen die u gratis rechtsbijstand zal verlenen. Dit is een onafhankelijke advocaat die op dat moment (piket)dienst heeft. Daar hoeft u geen genoegen mee te nemen want u kunt in elk stadium ook zelf een advocaat strafrecht kiezen. U kunt uiteraard een van onze advocaten gespecialiseerd in strafrecht raadplegen. Onze strafrechtadvocaten nemen allen deel aan de piketregeling en kunnen u kosteloos van rechtsbijstand voorzien, ook tijdens het verhoor.

Bewijs

Deze fase van uw zaak is zeer belangrijk. Op dit moment weet u namelijk nog niet precies welk bewijsmateriaal het OM tegen u heeft. Wij kunnen u voorafgaand aan het verhoor:

  • adviseren of het al dan niet verstandig is een verklaring af te leggen;
  • of om in dit stadium al gebruik te maken van uw zwijgrecht.

Tijdens een verhoor bent u als verdachte namelijk niet verplicht om te antwoorden. De recherche moet dit voorafgaand aan het verhoor ook aan u mededelen.

advocaat-verhoor-politie-amsterdamContact met advocaat verhoor politie Amsterdam

Voor meer informatie over de verhoor door de politie en rechtsbijstand op het politiebureau kunt u contact opnemen met een van onze gespecialiseerde advocaten strafrecht in Amsterdam.

Call Now Button
error: copyright WS Advocaten Amsterdam
advocaat amsterdam