Advocaat ontslag

avatar

Advocaat ontslag

Advocaat ontslag

De advocaten arbeidsrecht van WS Advocaten in Amsterdam adviseren cliënten dagelijks over ontslag. Onze juristen ontslagrecht treden zowel voor de werknemer als de werkgever op. Hierin hebben wij als ontslagadvocaat sinds 1997 uitgebreide ervaring opgedaan en ontslagzaken van alle kanten leren bekijken. Zowel ten aanzien van het beëindigen van een arbeidsovereenkomst (in een ontslagprocedure), ontslagvergoeding, reorganisatie en hoger beroep. 

Juridisch advies bij ontslag: beëindiging dienstverband

kunnen het einde betekenen van een arbeidsovereenkomst met een werknemer. De kantonrechter kan de arbeidsovereenkomst op dit soort gronden op verzoek van de werkgever ontbinden. De werknemer kan in sommige gevallen zelf ook ontbinding van het arbeidscontract verzoeken, bijvoorbeeld als de werkgever geen loon meer betaalt.

Als de rechter een ontbindingsverzoek honoreert en de arbeidsovereenkomst ontbindt, eindigt het arbeidscontract. De rechter bepaalt de precieze einddatum van het contract. Ook kan de kantonrechter een transitievergoeding of een billijke vergoeding (bij ernstig verwijtbaar handelen of nalaten) aan de werkgever opleggen.

Ook andere vormen van beëindiging zijn mogelijk, zoals ontslag op staande voet, het niet verlengen van een arbeidscontract en ontslag in de proeftijd.

Ontslag zaken die ons kantoor heeft behandeld

Hieronder vindt u voorbeelden van rechtszaken waarin onze advocaat ontslagrecht Amsterdam cliënten met succes heeft bijgestaan.

Juridisch advies bij een arbeidsconflict

De ontslagrecht advocaat adviseert ook over andere onderdelen van het arbeidsrecht. Bij spoedeisende zaken kan onze advocaat arbeidsrecht snel een kort geding opstarten. Dit kan o.a. bij:

Onze advocaten arbeidsrecht in Amsterdam hebben uitgebreide expertise in het procederen in het arbeidsrecht. Wij versterken ook graag uw juridische positie met dossieropbouw of het opstellen of controleren van arbeidsovereenkomsten.

Arbeidsgeschil oplossen

Een arbeidsrechtgeschil kunnen onze advocaten ook zonder tussenkomst van de rechter of het UWV oplossen. De arbeidsrechtadvocaten van WS Advocaten adviseren bij het opstellen en onderhandelen over een vaststellingsovereenkomst, of overplaatsing van een werknemer. Ook kan onze advocaat een vertrekregeling vastleggen. Soms is een interne klachtprocedure mogelijk, bijvoorbeeld in het onderwijs of in de zorg.

De advocaten van WS advocaten in Amsterdam hebben specialistische kennis van en ruime ervaring in het arbeidsrecht. Onze advocaten arbeidsrecht zijn bovendien op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen in het arbeids- en ontslagrecht.

Advocaat ontslagContact met ontslagadvocaat

Zoekt u betrokkenheid en een direct, persoonlijk contact met een ervaren specialist arbeidsrecht in Amsterdam? Bel onze gespecialiseerde advocaat ontslag voor vragen en juridisch advies over arbeidsrecht en andere arbeidsrechtelijke onderwerpen.

[ratings]

Call Now Button
error: copyright WS Advocaten Amsterdam
advocaat amsterdam