Mediation

Mediation Amsterdam

Mediation Advocaat Amsterdam echtscheidingsbemidding scheiding
Mediation: mediator in Amsterdam en Hilversum als bemiddelaar bij scheiding

Onze advocaat-mediator te Amsterdam  voor scheidingen mr. Rob Jacobs is werkzaam als NfM-registermediator (voorheen het NMI) en sedert 2012 als mediator verbonden aan de specialistenverening vFAS, de Vereniging van Advocaat-Scheidingsbemiddelaars. Hij treedt als advocaat hoofdzakelijk op in het personen- en familierecht (bijvoorbeeld bij echtscheiding) als gemeenschappelijk advocaat of advocaat-mediator.

Bel een advocaat mediator: 020 – 522 1999  

Afspraken over de scheiding

Mediation betekent het oplossen van een geschil met goede afspraken door de partijen zelf, onder leiding van een onafhankelijke derde als deskundige in het echtscheidingsrecht. U maakt samen met de mediator bindende afspraken over de scheiding, ook als er kinderen zijn. Deze mediation voor echtscheiding of bemiddeling (ook bij het uiteengaan na verbreking van een relatie) kan plaatsvinden in Amsterdam of Hilversum. De mediator probeert als bemiddelaar met alle partijen bij een scheiding tot een bevredigende oplossing te komen zonder dat een rechter de knoop moet doorhakken.

Mediation over alimentatie, ouderschap en ouderschapsplan

Het kan bijvoorbeeld gaan over:

  • verdeling van eigendommen, boedelscheiding
  • alimentatie
  • kinderen
  • ouderschap en ouderschapsplan

Het voordeel van mediation oftewel echtscheidingsbemidding is dat partijen de zaak zelf in de hand hebben en de oplossing niet afhankelijk stellen van een uitspraak van de rechter. U voorkomt daarmee de nare ervaring van een vechtscheiding.

mediation amsterdam Onderhandeling of viergesprek bij echtscheidingsbemidding

De weg staat dan open voor onderhandelingen met de wederpartij en/of een viergesprek met alle bij (de echtscheiding) betrokken partijen en advocaten. Als dit op voorhand niet mogelijk lijkt of later zo blijkt te zijn, is een daadwerkelijke gang naar de rechtbank onvermijdelijk.

Mediation geeft echter in de voorkomende gevallen voor de betrokken cliënten een beter gevoel dan een opgelegde rechterlijke uitspraak. Mediation blijkt in 75% van de gevallen succesvol en is goedkoper dan het voeren van gerechtelijke procedures.

Verzoek tot scheiding bij de rechtbank met een convenant

Vaak wordt een afspraak of convenant neergelegd in een verzoek tot scheiding bij de rechtbank.

Mocht mediation in Amsterdam of Hilversum onverhoopt niet tot een oplossing leiden, dan blijft een juridische procedure over scheiding mogelijk. Daarbij geldt dat wat tijdens mediation vertrouwelijk is besproken, niet in de rechtszaak openbaar mag worden gemaakt.

mediator amsterdamTarief mediation in Amsterdam en Hilversum

Ons tarief voor mediation bedraagt € 175,– tot € 300,– per uur (ex BTW). Tot een bepaalde inkomens- en vermogensgrens bestaat recht op gesubsidieerde mediation.

advocaat-mediator-amsterdamContact met mediator echtscheidingsbemidding in Amsterdam of Hilversum

Voor meer informatie over mediation in Amsterdam of Hilversum kunt u contact opnemen met een van onze mediators te Amsterdam.

 

 

mediator in Amsterdam of Hilversum voogdij advocaat echtscheidingsbemidding Amsterdam

Call Now Button