Mediation

Mediation Amsterdam

Mediation Advocaat Amsterdam centrum
Mediation: advocaat-mediator in Amsterdam en Hilversum

Onze advocaat-mediator te Amsterdam is werkzaam als NfM-registermediator (voorheen het NMI) en sedert 2012 verbonden aan de specialistenverening vFAS, de Vereniging van Advocaat-Scheidingsbemiddelaars. Hij treedt hoofdzakelijk op in het personen- en familierecht (bijvoorbeeld bij echtscheiding) als gemeenschappelijk advocaat of advocaat-mediator. De mediation kan ook plaatsvinden in Hilversum. De mediator probeert met alle partijen bij een scheiding tot een voor hun bevredigende oplossing te komen zonder dat een rechter de knoop moet doorhakken. Het voordeel van mediation is dat partijen de zaak zelf in de hand hebben en de oplossing niet afhankelijk stellen van een uitspraak van de rechter.

mediation amsterdam Onderhandeling of viergesprek

De weg staat dan open voor onderhandelingen met de wederpartij en/of een viergesprek met alle bij (de echtscheiding) betrokken partijen en advocaten. Als dit op voorhand niet mogelijk lijkt of later zo blijkt te zijn, is een daadwerkelijke gang naar de rechtbank onvermijdelijk. Mediation geeft echter in de voorkomende gevallen voor de betrokken cliënten een beter gevoel dan een opgelegde rechterlijke uitspraak. Mediation blijkt in 75% van de gevallen succesvol en is goedkoper dan het voeren van gerechtelijke procedures.

Mocht mediation onverhoopt niet tot een oplossing leiden, dan blijft een juridische procedure mogelijk. Daarbij geldt dat wat tijdens mediation vertrouwelijk is besproken, niet in de rechtszaak openbaar mag worden gemaakt.

mediator amsterdamTarief mediation

Ons tarief voor mediation bedraagt € 175,– tot € 300,– per uur (ex BTW). Tot een bepaalde inkomens- en vermogensgrens bestaat recht op gesubsidieerde mediation.

Bij arbeidsconflicten is het gebruikelijk dat de werkgever, Arbo-dienst of de verzekeraar de kosten van mediation vergoedt.

advocaat-mediator-amsterdamContact met mediator in Amsterdam of Hilversum

Voor meer informatie over mediation in Amsterdam of Hilversum kunt u contact opnemen met een van onze mediators te Amsterdam.

 

Call Now Button
advocaat amsterdam