mr. Rob Jacobs

avatar

advocaat familierecht echtscheiding in amsterdam rob jacobs

Mr. Rob Jacobs neemt voorlopig geen nieuwe zaken aan.

 

Sinds 1989 ben ik advocaat echtscheiding en familierecht. Tevens houd ik praktijk in Hilversum voor cliënten in het Gooi en omgeving. Vanaf 2002 ben ik ook werkzaam als MfN-registermediator (voorheen het NMI). Ik heb Nederlands en internationaal recht gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam.

Als lid van de specialistenvereniging vFAS ligt de nadruk in mijn praktijk  op het personen- en familierecht (o.a. echtscheiding en alimentatie). Meerdere keren per jaar word ik door de Amsterdamse rechtbank tot bijzondere curator benoemd in afstammingszaken. Ik behandel daarnaast (selectief) verkeers-letselschadezaken.

Bel mr. Rob Jacobs: 020 – 522 1999  

In beginsel probeer ik buiten inhoudelijk optreden van een rechter om bij een scheiding en aanverwante zaken tot een goed resultaat te komen, uiteraard voor zover mogelijk in de betreffende zaak en scherp met het oog op de belangen van cliënt(e). De weg staat dan open voor onderhandelingen met de wederpartij en/of een viergesprek met alle partijen en advocaten. Als dit op voorhand niet mogelijk lijkt of later zo blijkt te zijn, is een daadwerkelijke gang naar de rechtbank onvermijdelijk.

Indien ik in met name het personen- en familierecht optreed als gemeenschappelijk advocaat of advocaat-mediator, probeer ik met beide partijen tot een voor hun bevredigende oplossing te komen zonder dat een rechter de knoop moet doorhakken. Doorgaans geeft dat in de voorkomende gevallen voor de betrokken cliënten een beter gevoel dan een opgelegde rechterlijke uitspraak.

Naast de bovenvermelde MfN en vFAS, ben ik lid van de NOVA, vFJR en de GAV.

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten heb ik de volgende 2 hoofdrechtsgebieden geregistreerd:

  • Personen- en familierecht

–  echtscheidingen

–  collaborative divorce

–  alimentatiezaken

– omgangsregelingen

– ouderschap en erkenning

– naamswijziging

– draagmoederschap

– adoptie

– bijzondere curator

– internationaal privaatrecht

–  mediation

  • Letselschade

–  met name verkeersletselschadezaken

Op grond van deze registratie ben ik als advocaat verplicht om elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten minimaal 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

advocaat-familierecht-amsterdam-Rob Jacobs 020 5221999     advocaat-echtscheiding-omgangsregeling-amsterdam-rob Jacobs  e-mail

 

Advocaat Amsterdam

 

Call Now Button