Tarieven

kosten advocaat amsterdamUurtarief

De advocaten van WS Advocaten te Amsterdam hanteren een minimum uurtarief vanaf € 150,– tot € 350,– exclusief omzetbelasting, afhankelijk van de aard van de zaak en de (ervaring van de) behandelende advocaat.

Vaste prijs of abonnement

Onze advocaten kunnen in veel gevallen een all-in prijsafspraak voor de hele zaak met u maken.

Een abonnement op juridische diensten van een of meer advocaten (advies of procesbijstand) is mogelijk. U betaalt dan een vast bedrag per maand, ongeacht het aantal werkzaamheden.

Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandsverzekeraar is verplicht om uw advocaat- en proceskosten te vergoeden als u als verzekerde betrokken raakt in een juridische procedure. In dat geval mag u uw eigen advocaat uitkiezen en hoeft u geen genoegen te nemen met een door de verzekeraar aangewezen jurist. Indien nodig nemen wij contact op met de rechtsbijstandsverzekeraar.

Dit geldt niet voor de rechtsbijstand die vakbewegingen als FNV biedt, dit kan die niet los worden gezien van de organisatie en de contractuele verhouding. De vrije advocaatkeuze  is in dat geval niet van toepassing.

Geschillenregeling rechtsbijstandverzekering

Bij een blijvend verschil van mening met uw rechtsbijstandverzekeraar, over de haalbaarheid van uw zaak, of over de manier waarop uw zaak verder wordt aangepakt, heeft u het recht om dit voor te leggen aan een onafhankelijke advocaat die de haalbaarheid van uw zaak beoordeelt. De kosten van deze second opinion worden vergoed door uw verzekeraar. Dit heet de geschillenregeling. U kunt onze advocaten inschakelen voor een second opinion.

Gefinancierde rechtshulp / Pro deo

Wij behandelen ook zaken op basis van gefinancierde rechtshulp (advocaat van onvermogen). De Raad voor de Rechtsbijstand legt u in dat geval een eigen bijdrage op, gebaseerd op uw inkomen en vermogen van 2 jaar geleden. De normen hiervoor kunt u vinden op http://www.rechtsbijstand.nl/over-mediation-en-rechtsbijstand/hoeveel-moet-ik-zelf-betalen. Verdient u dit jaar aanzienlijk minder dan 2 jaar geleden, dan kunt u bij de Raad voor de Rechtsbijstand peiljaarverlegging aanvragen.

advocaat amsterdam rechtsbijstand

Korting op eigen bijdrage

Wij kunnen voor u een korting van € 52,– op uw eigen bijdrage verzorgen via het Juridisch Loket. U krijgt automatisch deze korting bij

  • asielzaak
  • bestuurlijke sanctie.

Gaat u in een civiele of bestuursrechtelijke zaak in hoger beroep, dan geldt deze korting ook.

advocaat amsterdam juridisch loket

No cure no pay

‘No cure no pay’ is door de Orde van Advocaten toegestaan in letselschade- en overlijdensschadezaken.

kosten advocaat amsterdam

 

5.230 thoughts on “Tarieven