Schadevergoeding vertraging vliegreis

avatar

Schadevergoeding vertraging vliegreis amsterdamSchadevergoeding vertraging vliegreis Amsterdam

Het Hof van Justitie EG heeft op 23 oktober 2012 bevestigd dat passagiers  schadevergoeding kunnen krijgen, als zij drie uur na de geplande aankomsttijd of later hun eindbestemming bereiken. Dit geldt niet als  de vertraging het gevolg is van buitengewone omstandigheden. Ook moet uw vlucht zijn bevestigd en moet u zich op tijd bij de incheckbalie hebben gemeld. WS Advocaten te Amsterdam kan u behulpzaam zijn bij het indienen van uw claim en het vorderen van schadevergoeding bij de rechter als er niet wordt betaald bij vertraging van een vliegreis.

Buitengewone omstandigheden bij vertraging vliegreis

‘Buitengewone omstandigheden’ kunnen ondanks alle redelijke maatregelen niet  worden voorkomen, zoals slechte weersomstandigheden (bijvoorbeeld dichte mist) of onverwachte stakingen. Dit komt overeen met ons begrip overmacht.

De regeling geldt voor vluchten vanaf een vliegveld in de Europese Unie (ongeacht de luchtvaartmaatschappij) en voor vluchten vanuit een land buiten de Europese Unie naar een luchthaven binnen de Europese Unie (met een Europese luchtvaartmaatschappij).

De hoogte van de vergoeding per persoon bij vertraging vliegreis

  • € 250 per passagier voor alle vluchten tot en met 1500 km;
  • € 400 per passagier voor alle vluchten binnen de Europese Unie van meer dan 1500 km en voor vluchten van of naar een land buiten de Europese Unie tussen 1500 en 3500 km;
  • € 600 per passagier voor alle vluchten van of naar een land buiten de Europese Unie van meer dan 3500 km;
  • Als u minder dan vier uur later op uw eindbestemming aankomt is de maximale vergoeding € 600,–;
  • Als u meer dan 5 uur vertraging heeft kunt u er voor kiezen om niet meer te gaan en moeten de kosten van het vliegticket wordt vergoed.

De luchtvaartmaatschappij moet u bij lange vertragingen (meer dan 2 uur) eten en drinken aanbieden. Tevens heeft u recht op twee gratis telefoongesprekken, faxberichten of e-mails. Als u door vertraging verplicht bent te overnachten dan moet de luchtvaartmaatschappij dat, net als het vervoer tussen hotel en vliegveld, vergoeden.

WS Advocaten te Amsterdam kan u behulpzaam zijn bij het indienen van uw claim en het vorderen van schadevergoeding bij de rechter als er niet wordt betaald bij vertraging van een vliegreis.

advocaat amsterdam
Call Now Button