Beperkingen voorarrest

Advocaat voorlopige hechtenis AmsterdamAdvocaat Amsterdam beperkingen voorarrest

Onze strafrecht advocaat in Amsterdam staat verdachten bij die beperkingen krijgen opgelegd. Tijdens de voorlopige hechtenis kunt u in bepaalde gevallen te maken krijgen met een beperking. U mag dan niet met iedereen contact hebben. De beperkingen, kunnen door de Officier van Justitie worden opgelegd met als doel: het belang van het onderzoek van de zaak.

Contact buitenwereld tijdens voorlopige hechtenis

Het opleggen van een beperking moet volgens de wet altijd als doel hebben dat de verdachte het onderzoek niet kan frustreren. Deze beperkingen kunnen inhouden dat iemand als verdachte:

  • geen contact mag hebben met de buitenwereld (familie/vrienden), met mede-gedetineerden en apart moet eten, luchten en sporten;
  • geen telefonische contacten mag hebben;
  • geen televisie mag hebben, TV kijken, krant lezen, of radio luisteren;
  • geen brieven kan ontvangen/versturen en geen gebruik kunt maken van telecommunicatiemogelijkheden.

Bij beperkingen wordt de inkomende en uitgaande post van de verdachte altijd gecontroleerd. De officier van justitie kan kiezen tussen de verschillende soorten van beperkingen.

Contact met strafrecht advocaat Amsterdam

U mag als verdachte wel altijd contact hebben met onze advocaat strafrecht in Amsterdam, als deze voor de verdachte (cliënt) optreedt. Ook uw strafrechtadvocaat mag tijdens een beperking geen berichten doorgeven aan familie en/of vrienden. Dat mag zeker niet als deze berichten te maken hebben met uw zaak.

Opheffen beperkingen door strafrechtadvocaat

Beperkingen kunnen zeer ingrijpend zijn.

de beperkingen moeten zo snel mogelijk worden opgeheven:

  • wanneer het strafrechtelijk onderzoek gereed is,
  • of zover is gevorderd dat er geen sprake meer van kan zijn dat de verdachte dit frustreert.

Verzoek opheffing

Als strafrecht advocaat in Amsterdam kunnen wij namens een verdachte bij de rechtbank een verzoek tot opheffing van de beperkingen indienen, of opheffing / schorsing van het bevel tot voorlopige hechtenis verzoeken. Dit bezwaarschrift wordt in de raadkamer behandeld. Ook kan een klacht over de behandeling tijdens de inverzekeringstelling worden ingediend bij de politie en/de rechter-commissaris.

Advocaat voorlopige hechtenis Amsterdam Contact met advocaat beperkingen voorarrest Amsterdam

Voor meer informatie em juridisch advies over beperkingen tijdens de voorlopige hechtenis kunt u contact opnemen met een van onze gespecialiseerde advocaten strafrecht in Amsterdam.

Call Now Button
error: copyright WS Advocaten Amsterdam
advocaat amsterdam