Letselschade door dieren

letselschade advocaat Amsterdam

Onze advocaten letselschade in Amsterdam kunnen u behulpzaam zijn als u letsel schade heeft geleden door toedoen van een dier. Voorbeelden van letsel door een dier zijn:

  • een beet van een hond;
  • een haal van een kat;
  • een trap van een paard.

Een simpel incident kan soms verstrekkende gevolgen hebben, doordat er bijvoorbeeld een infectie ontstaat. In de meeste gevallen is de eigenaar/bezitter van het dier dat schade (letsel) veroorzaakt daarvoor aansprakelijk. Er is namelijk sprake van een zogenoemde risicoaansprakelijkheid, zodat het niet uitmaakt of de eigenaar al dan niet schuld heeft aan de gedraging van het dier. De eigenaar van het dier is ook meestal verzekerd, zodat de schade met een verzekeraar kan worden afgehandeld. Het verhaal van uw schade (een letselschade zaak) hoeft dus geen gevolgen te hebben voor de goede relatie met de eigenaar van het dier.

Als u letsel heeft opgelopen, adviseren wij u als advocaat graag over de aansprakelijkheid en verhalen wij uw schade op de eigenaar van het dier.

Contact met advocaat Amsterdam over letselschade 

Zoek je betrokkenheid en een direct, persoonlijk contact met een ervaren letsel advocaat in Amsterdam? Bel onze gespecialiseerde advocaten voor vragen en juridisch advies over letselschade. 

 

mr. Bobbi-Joe du Bois.

Call Now Button