Letselschade tijdens busreis

avatar

Een Nederlandse bus is zondagavond op 6 januari 2012 gekanteld op de Britse snelweg bij het plaatsje Fleet ten westen van Londen. Zeker 5  slachtoffers zijn overgebracht naar een ziekenhuis. De inzittende zijn lichtgewond geraakt. De bus raakte van de weg en sloeg om in de berm. Een woordvoerder van het busbedrijf heeft laten weten dat alles gelukkig meevalt. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend. Mogelijk is de chauffeur onwel geworden.

De wetgever heeft bepaald dat de reisorganisatie verplicht is tot uitvoering van de reisovereenkomst overeenkomstig de verwachtingen die de reiziger op grond van de reisovereenkomst redelijkerwijs mocht hebben. Indien de reis niet verloopt overeenkomstig  de verwachtingen die de reiziger op grond van de reisovereenkomst redelijkerwijs mocht hebben, is de reisorganisatie verplicht de schade te vergoeden. Bij een busongeval  is hiervan in beginsel sprake. Als echter de tekortkoming bijvoorbeeld door overmacht is veroorzaakt dan is de reisorganisatie niet aansprakelijk. Van overmacht is sprake zijn als een gezonde buschauffeur opeens onwel wordt tijdens het rijden. Het zal dus van de specifieke omstandigheden afhangen of de reisorganisatie aansprakelijk is of niet.

Naast het verhalen van de schade op de reisorganisatie is het ook zinvol om na te gaan of er nog andere mogelijkheden  zijn om uw schade vergoed te krijgen. Bijvoorbeeld op de WAM-verzekering van de eigenaar van de bus. Wij kunnen samen met u bekijken of er nog andere mogelijkheden bestaan.

advocaat amsterdam
Call Now Button