Letselschade tijdens busreis: wie is aansprakelijk?

avatar

Reisorganisatie is verplicht de schade bij letsel te vergoeden

letselschade advocaat Amsterdam

Een Nederlandse bus is zondagavond op 6 januari 2012 gekanteld op de Britse snelweg bij het plaatsje Fleet ten westen van Londen. Zeker 5  slachtoffers zijn overgebracht naar een ziekenhuis. De inzittende zijn lichtgewond geraakt. De bus raakte van de weg en sloeg om in de berm. Een woordvoerder van het busbedrijf heeft laten weten dat alles gelukkig meevalt. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend. Mogelijk is de chauffeur onwel geworden. Hoe kun je letselschade laten vergoeden?

De wetgever heeft bepaald dat de reisorganisatie verplicht is tot uitvoering van de reisovereenkomst overeenkomstig de verwachtingen die de reiziger op grond van de reisovereenkomst redelijkerwijs mocht hebben. Indien de reis niet verloopt overeenkomstig  de verwachtingen die de reiziger op grond van de reisovereenkomst redelijkerwijs mocht hebben, is de reisorganisatie verplicht de schade te vergoeden. Bij een busongeval  is hiervan in beginsel sprake. Als echter de tekortkoming bijvoorbeeld door overmacht is veroorzaakt dan is de reisorganisatie niet aansprakelijk. Van overmacht is sprake zijn als een gezonde buschauffeur opeens onwel wordt tijdens het rijden. Het zal dus van de specifieke omstandigheden afhangen of de reisorganisatie aansprakelijk is of niet.

Naast het verhalen van de schade op de reisorganisatie is het ook zinvol om na te gaan of er nog andere mogelijkheden  zijn om uw schade vergoed te krijgen. Bijvoorbeeld op de WAM-verzekering van de eigenaar van de bus. Wij kunnen als letselschade advocaat in Amsterdam samen met u bekijken of er nog andere mogelijkheden bestaan.

Contact met advocaat Amsterdam over letselschade 

Zoek je betrokkenheid en een direct, persoonlijk contact met een ervaren letsel advocaat in Amsterdam? Bel onze gespecialiseerde advocaten voor vragen en juridisch advies over letselschade. 

 

mr. Bobbi-Joe du Bois.

Letselschade

Call Now Button