Advocaat Hoger beroep strafrecht

Advocaat strafrecht Amsterdam hoger beroep

Onze advocaat strafrecht in Amsterdam staat verdachten ook bij in hoger beroep. Een veroordeelde heeft veertien dagen de tijd om door middel van een strafrechtadvocaat hoger beroep in te stellen nadat de rechter het vonnis heeft uitgesproken; of binnen 2 weken nadat de veroordeelde verdachte voor de eerste keer op de hoogte raakt van die uitspraak. Als u gevangen zit, kunt u een schriftelijke verklaring afleggen dat u hoger beroep wilt instellen. Een veroordeelde kan ook zelf hoger beroep instellen of iemand machtigen om dit te doen. Het Openbaar Ministerie kan ook in hoger beroep gaan in een strafzaak.

Bij het instellen van hoger beroep moet worden vermeld waarom men het niet eens is met de uitspraak van de rechtbank. Zonder een schriftelijk of mondeling onderbouwde reden voor het hoger beroep kan het hof een verdachte niet-ontvankelijkverklaren. Uiteraard kan onze strafrecht advocaat u hierbij behulpzaam zijn.

Misdrijf

Bij veroordeling wegens een misdrijf (ernstige feiten zoals diefstal of geweld) is hoger beroep altijd mogelijk. Bij de veroordeling voor een overtreding (zoals in het verkeer) is hoger beroep mogelijk, tenzij geen straf of maatregel is opgelegd óf een geldboete is opgelegd van € 50,- of lager.

Gerechtshof

In hoger beroep stelt de advocaat-generaal een dagvaarding op om op de zitting in hoger beroep te verschijnen. In de dagvaarding staan de datum en locatie. Een strafzaak in hoger beroep wordt in de meeste gevallen behandeld door drie rechters (raadsheren). In hoger beroep worden de feiten waarvoor u eerder door de rechtbank bent veroordeeld opnieuw behandeld. De zitting is vergelijkbaar met de zitting bij de kantonrechter of de rechtbank. De voorzitter zal altijd vragen waarom u in hoger beroep bent gegaan. Ook in hoger beroep is nader onderzoek in uw zaak mogelijk. Getuigen en deskundigen kunnen worden nogmaals gehoord als het Hof dat beslist. Uw advocaat strafrecht in Amsterdam kan uw kansen in hoger beroep met u bespreken en een verzoek voor nader onderzoek indienen.

advocaat-hoger beroep -amsterdamVoor meer informatie over hoger beroep in een strafzaak kunt u contact opnemen met onze gespecialiseerde advocaat strafrecht in Amsterdam.

Call Now Button
error: copyright WS Advocaten Amsterdam
advocaat amsterdam